Klimat, hållbarhet och framtidens lösningar

Välkommen till Vid forskningsfronten, en seminarieserie om hållbarhet och klimat med forskare vid KTH och Stockholms universitet, i afterwork-format.

Vid detta tillfället får du möta Kerstin Forsberg, professor i kemiteknik vid KTH, som är expert på resursåtervinning, sällsynta jordartsmetaller och konfliktmineral. Hennes forskning tillämpas till exempel på utveckling av hållbara och effektiva metoder för återvinning av värdefulla material från avfall, särskilt inom elektronikskrot. Hon kan bland annat ge svar på hur en ökad användning av elektronik och mobiltelefoner påverkar en global tillgång till konfliktmetaller och behovet av effektiv resursåtervinning.

I samband med minglet får du även tips på konkreta verktyg och aktiviteter att använda i din undervisning. Möt ett forskningsprojekt från KTH där CO2-avtryck och hållbar livsstil demonstreras. Forskningsprojektet är framtaget av Björn Hedin, forskare vid KTH.

Målgrupp: lärare F-9 och gymnasiet
Plats: Roslagstullsbacken 29, Vetenskapens Hus
Tid: to 16 maj kl. 17-19 (ca).
Evenemanget är helt kostnadsfritt och vi bjuder på mingel och tilltugg.

Anmäl dig till seminariet

Kommande föreläsare i seminarieserien

Christoph Humborg från Östersjöcentrum resp. Sara Blichner från Bolincentret och Institutionen för miljövetenskap.

Datum är inte spikade än – håll utkik på vår webb och i sociala medier!

Föregående föreläsare

Klimatforskare Michael Tjernström, professor i gränsskiktsmeteorologi.
Han har vid flertalet tillfällen varit på expeditioner till Arktis ombord på isbrytare.

Bilden föreställer s.k. climate warming stripes.
Varje rand representerar den genomsnittliga temperaturen för ett enskilt år, relativt genomsnittstemperaturen över hela perioden. Blå nyanser indikerar kallare än genomsnittliga år, medan rött visar år som var varmare än genomsnittet.