Samtal under ForskarFredag 2016

ForskarFredag

Hur är det egentligen att vara forskare? Syftet med ForskarFredag är att visa barn och unga att forskare är helt vanliga människor med ovanligt spännande jobb. 

Den sista fredagen i september firas Researchers’ night runt om i Europa varje år för att visa hur fascinerande, viktigt och kul forskning är. Kom och inspireras av shower, utställning, tävlingar och några av landets bästa forskare.

Under ForskarFredag Stockholm möter du ett brett utbud av spännande forskarpresentationer, shower, dialoger och en häftig utställning med massor av prova-på-experiment. Till evenemanget inbjuds främst elever i åk 9 och gymnasiet, men även allmänheten. ForskarFredag Stockholm håller i huvudsak till i AlbaNova universitetscentrum men även på andra platser i stan. 

Fullbokat för skolor - men kom gärna på utställningen
Nu är nästan allt fullbokat för skolor som vill delta i bokningsbara aktiviteter under ForskarFredag i Stockholm 2018. Utställningen är dock öppen för alla som är intresserade och är värd ett besök i sig. Utställningen håller öppet kl 9-15.

Aktiviteter även på lördagen
Du som är intresserad av fysik och undrar vad som händer vid forskningsfronten är varmt välkommen till
FysikFest vid Albanova universitetscentrum.  Eller varför inte besöka öppet hus i Biomedicum – ett evenemang öppet för alla och där forskningen som pågår i Karolinska Institutets nya forskningslaboratorium presenteras. Välkommen även till ett symposium om stamceller och regenerativ medicin, även det i Biomedicums lokaler. Astronomins dag och natt vill visa upp det fantastiska med astronomin och universum – i år sammanfaller den med ForskarFredag. Under lördagen finns en mängd olika rymdaktiviteter att välja bland. 

Vetenskapens Hus är huvudarrangör för evenemanget i Stockholm. Medarrangörer är KTH, Stockholms universitet, Karolinska Institutet och Stockholms stad. Nationell samordnare för ForskarFredag är Vetenskap & Allmänhet.

Intresserad av strö- eller reservplats för skolor under ForskarFredag?
Kontakta projektledare: Marcus Angelin, tel 08-790 98 18 

Har du frågor om webb, pressbilder eller vill du kanske skriva något om ForskarFredag?
Kontakta kommunikatör: Elin Ottergren, tel 08-790 98 45