ForskarFredag logotyp

ForskarFredag

Hur är det egentligen att vara forskare? Syftet med ForskarFredag är att visa barn och unga att forskare är helt vanliga människor med ovanligt spännande jobb. I år senareläggs ForskarFredag, men boka in fredag den 27 november redan nu.

Varje år samlar ForskarFredag i Stockholm tusentals nyfikna elever i gymnasiet och åk 9. Under shower, utställning och dialoger får de träffa personer som berättar om livet som forskare. På grund av den rådande situationen med covid-19 har europeiska Researchers' Night, som ForskarFredag är en del av, beslutat att senarelägga evenemanget, men vi vågar lova att tillställningen blir lika spännande som vanligt!

Under ForskarFredag Stockholm möter du ett brett utbud av spännande forskarpresentationer, shower, dialoger och en häftig utställning med massor av prova-på-experiment. Till evenemanget inbjuds främst elever i åk 9 och gymnasiet, men även allmänheten. ForskarFredag Stockholm håller i huvudsak till i AlbaNova universitetscentrum men även på andra platser i stan. Vetenskapens Hus är huvudarrangör för evenemanget i Stockholm. Medarrangörer är KTH, Stockholms universitet, Karolinska Institutet och Stockholms stad. Nationell samordnare för ForskarFredag är Vetenskap & Allmänhet. European Researchers’ night firas runt om i Europa varje år för att visa hur fascinerande, viktig och kul forskning är.

Kom och inspireras av shower, utställning, tävlingar och några av landets bästa forskare!


Mer information och kontaktuppgifter

Datum: 27 november 2020

Plats: AlbaNova universitetscentrum 

Projektledare: Marcus Angelin, tel 08-790 98 18 

Kommunikatör: Elin Ottergren, tel 08-790 98 45

Mer information finns på forskarfredag.se