Matematik

mattebanner_0.jpg

 

Syftet med våra aktiviteter

Syftet med våra skolprogram i matematik är att på ett konkret sätt låta elever möta annorlunda och inspirerande områden inom matematik. Vår ambition är att alla våra besökare ska kunna upptäcka tjusningen med matematikämnet!

Upptäck tjusningen med vacker och rolig matematik!

Syftet med våra skolprogram i matematik är att på ett konkret sätt låta elever möta annorlunda och inspirerande områden inom matematik. Under besöket möter ni en av våra pedagogiskt utbildade besöksledare – matematikstudenter från KTH eller Stockholms universitet. Vår ambition är att alla våra besökare ska kunna upptäcka tjusningen med matematikämnet! Alla våra skolprogram i Vetenskapens Hus knyter an till kurs- och ämnesplaner i matematik och ger ett unikt tillfälle att utveckla sina matematiska förmågor. Matematikbesök går även bra att kombinera med skolprogram inom andra ämnen. Mer om våra skolprogram i matematik.

Boka besök

Du bokar ditt besök genom att skicka ett e-postmeddelande till matematik@vetenskapenshus.se ange önskat skolprogram, datum, skola, kommun, årskurs, antal elever samt dina kontaktuppgifter. Läs mer om att boka besök.

Tyck till om ditt besök!

Har du nyligen besökt oss och gjort ett skolprogram i matematik? Vad tyckte du? Vi uppskattar all form av återkoppling - lämna ris eller ros i vår utvärdering. Den tar ca 5 min att fylla i. Utvärdera ditt matematikbesök!

Lärarfortbildningar

Gör den abstrakta matematiken konkret med roliga och laborativa aktiviteter. Under våra fortbildningar i matematik får du prova på och diskutera konkreta matematiklaborationer för högstadiet och gymnasiet som du kan ta med dig tillbaka till klassrummet. Aktiviteterna kopplar direkt till de nya kursplanerna samtidigt som de syftar till att stimulera elevernas intresse och fascination för matematik. Mer information och anmälan.

Pi-dagen

Sedan 2014 firar vi Pi-dagen med buller och bång! Under 13-14 mars 2015 erbjöd vi, förutom våra populära skolprogram i matematik, populärvetenskapliga föredrag, prova-på-aktiviteter och inte minst chansen att träffa ett helt gäng matematiker! Läs mer om Pi-dagsfirandet 2016.

Gymnasiearbeten

Vetenskapens Hus erbjuder stöd åt elever som vill göra sitt projektarbete i matematik. Vi arbetar exempelvis med teman som handlar om valmatematik, analys av spel, talteori eller omöjliga integraler. Projekten handleds i samarbete med KTH Matematik. Mer information och anmälan.

Mattecoach på nätet

Om elever får problem med matteläxan på kvällstid kan de få hjälp av våra mattecoacher. Varje måndag till torsdag, kl 17-20 sitter våra mattecoacher uppkopplade för att chatta matte med ungdomar som behöver hjälp. Läs mer på Mattecoach.se >>

Vi som arbetar med matematik i Vetenskapens Hus

Ämnesansvarig: Elin Ottergren, elin.ottergren@vetenskapenshus.se, 08 - 790 98 45
Utvecklingsledare: Freddy Grip, freddy.grip@vetenskapenshus.se, 08 - 790 98 08
Verksamhetsansvarig Mattecoach: Annica Hofberg, annica.hofberg@vetenskapenshus.se, 08 - 790 98 06