Ursäkta röran - vi bygger om!

Publicerad Wed, 05/22/2019 - 10:00

Nu är byggarbetet i full gång inne på våra kontor i huset vid AlbaNova. Labben håller öppet för besökare vårterminen ut.

I 13 år har vi haft elevaktiviteter, lärarfortbildningar och kurser för unga och studenter i vårt hus på Roslagstullsbacken 29 vid AlbaNova. Under sommaren 2019 är det dags att renovera och rusta upp. Vi passar då också på att skapa några nyheter för att möta det ständigt ökande besökstrycket.

Biologiska mångfaldens dag

Publicerad Fri, 05/03/2019 - 08:26

Tillfälle för dig som lärare att fortbilda dig gratis med spännande föreläsningar. 

Trots att vi står inför det som brukar kallas för den sjätte massutrotningen får inte frågan om biologisk mångfald den uppmärksamhet den förtjänar. Biologisk mångfald är tätt sammanflätad med klimatförändringar och hör till vår tids stora ödesfrågor.

Testa tekniken och fysiken på Gröna Lund

Publicerad Sat, 04/06/2019 - 08:44

Nu är anmälan öppen till höstens Edutainmentdagar.

Det är 10:e året i rad som Gröna Lund öppnar portarna för dina elever för att de ska få uppleva fysiken, tekniken och matematiken bland attraktionerna.

Förbered dig genom att gå på en lärarträff på Gröna Lund den 13 juni kl. 10-14.

Elevdagarna äger rum 12, 13 och 19 september.

Rebot Saturday: Build a robot

Publicerad Mon, 03/25/2019 - 09:40

Hungarian REBOTKIT will offer a programming activity in the laboratories at Vetenskapens Hus (House of Science in Stockholm) the 6th of April. Come and test REBOTKIT and build a robot of waste.

"Don't throw out your waste, create a rebot!" - Rebot Team

Instead of throwing away your waste, build a robot out of it. This is a perfect occasion to try your skills in robotics with or without experience.

Beställ en fortbildning

Publicerad Wed, 01/02/2019 - 09:33

Du vet väl att du och dina lärarkollegor kan genomföra fortbildningar hos oss?

Vi erbjuder teman inom alla våra ämnen och diskuterar gärna utformning och innehåll med er. Gör en intresseanmälan till någon av våra beställningsfortbildningar eller önska ett eget tema för hela lärarlaget.