Skola

Skolprogram

Våra skolprogram vänder sig till elever i alla stadier i grundskolan och gymnasiet. Vi behandlar teman inom biologi, fysik, kemi, matematik och teknik. Du hittar även aktiviteter som rör miljö och hållbar utveckling. All information om aktiviteterna hittar du under  skolprogram. Välkommen med en bokningsförfrågan! 

Lärarfortbildningar

Som lärare är du varmt välkommen att boka in dig på någon av våra lärarfortbildningar. Många av våra teman för lärare fördjupar skolprogrammen så att dina elever ska få en så lärorik upplevelse som möjligt när ni besöker oss. Många av fortbildningarna kan dessutom anpassas eller kombineras på ett sätt som pasar för just din skola. Läs mer om vårt utbud av fortbildningar för lärare.

Två hus

Verksamhet i Vetenskapens Hus är egentligen två hus. Byggnaden vid AlbaNova universitetscentrum, där vi har flera fina laboratorier som vi har fyllt med biologi, fysik, kemi, matematik och nu snart teknik. Naturens Hus i Bergianska trädgården, en byggnad med anor från 1800-talet, erbjuder den gröna biologin, miljö och geologi. Här hittar du vägbeskrivning.

Övrig verksamhet

Gymnasiearbete, prao, evenemang samt helg- och sommarkurser för allmänheten är bara några av de övriga aktiviteter som vi erbjuder. Det finns många aktiviteter i vårt hus hela året för de flesta åldrar. Håll dig uppdaterad om vad som händer hos oss genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.