Teknik

Vi hjälper dig gärna att komma igång med gymnasiearbetet inom teknikämnet. Vi verkar för att ditt gymnasiearbete ska ge dig goda möjligheter att förbereda dig för vidare studier inom programmering och teknik vid högskolan.

Tema läsåret 21/22: Hårdvaruhackning

Hårdvaruhackning är ett viktigt område inom IT-säkerhet. Hur går den här typen av attacker till och hur kan vi skydda oss mot dem? Du får inom projektet prova på att använda dig av radio-transceivers (sändare och mottagare) för att avkoda och analysera radiosignaler som skickas mellan olika enheter t.ex. hemelektronik.

Introduktion och laborationer sker tillsammans med forskare och pedagoger hos oss, med möjlighet att låna hem utrustning under terminen.

Kontakt och mer information: @email
Anmälan: Via webbformulär senast 2021-09-01

Tema läsåret 21/22: Insektfysiologi och biomimetik

Insekter är den mest artrika gruppen djur på jorden. Deras fantastiska fysiologi är trimmad under ca 500 miljoner år av evolution. I detta gymnasiearbete kommer vi att i hög förstoring undersöka insekters yttre i syfte att förstå hur de har löst sina evolutionära problem. Hur använder man sina upptäckter till att skapa nya material och uppfinningar?

På Vetenskapens Hus erbjuder vi er möjlighet att fotografera era insamlade insekter med både avancerad makrofotografi och vårt svepelektronmikroskop (SEM). Vi undersöker möjligheten för er att träffa forskare från Naturhistoriska Riksmuseet (uppdateras under sommaren).

Studierna bedrivs tvärvetenskapligt över ämnena biologi och teknik.

Kontakt och mer information: @email
Anmälan: Via webbformulär senast 2021-09-01