Matematik

Vi utmanar unga att utforska världen

Vi erbjuder skolprogram för elever, fortbildningar för lärare samt en rad andra evenemang för skola och allmänheten. Vi kompletterar, inspirerar och stödjer skolans undervisning genom våra aktiviteter. Vårt utbud för skolan följer gällande styrdokument. Vi har ett nära samarbete med skola, lärarutbildning och universitet.

Gymnasiearbete med oss 

Vill du ingå i en projektgrupp där du får arbeta som en forskare? Vi erbjuder stöd och inspiration. I samarbete med matematikdoktorander vid KTH och Stockholms universitet erbjuder vi handledning och stöd i gymnasiearbetet. Viss möjlighet finns också att att få hjälp med frågor som inte direkt rör temat för projektgruppen. Läs mer om att göra ditt gymnasiearbete i matematik tillsammans med oss.

WRPWHQ ILQQV – Meddelandet är krypterat…

I laboratorierna vid AlbaNova erbjuder vi skolprogram för elever i mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet både som inspiration och fördjupning. Ta en titt på alla våra skolprogram i matematik.

Pi-dagen

Den 14 mars firar vi varje år Pi med populärvetenskapliga föreläsningar, prova-på-aktiviteter och möten med ett gäng inspirerande matematiker. Läs mer om hur vi firar Pi-dagen.