Fysik

Vi utmanar unga att utforska världen

Vi erbjuder skolprogram för elever, fortbildningar för lärare samt en rad andra evenemang för skola och allmänheten med olika teman inom biologi, fysik, kemi, matematik och teknik. Våra fem ämnesgrupper erbjuder även möjlighet att göra gymnasiearbete i våra laboratorier med viss handledning. 

Vi kompletterar, inspirerar och stödjer skolans undervisning genom våra aktiviteter inom naturvetenskap, matematik och teknik för elever och lärare. Vårt utbud för skolan följer gällande styrdokument. Vi har ett nära samarbete med skola, lärarutbildning och universitet i bland annat vårt Vetenskapliga råd.

Vad vet vi om energi, strålning och stjärnor?

I laboratorierna vid AlbaNova erbjuder vi många skolprogram för elever i högstadiet och gymnasiet både som inspiration och fördjupning. Bland annat är astronomi och energi populära teman. Ta en titt på alla våra skolprogram i fysik.

Edutainmentdagar på Gröna Lund

Edutainmentdagar på Gröna Lund ges under tre dagar i september då elever i åk 9 och gymnasiet upplever fysikens krafter och lär sig om tekniken bakom några attraktioner på nöjesfältet. Läs mer om Edutainmentdag på Gröna Lund.