Vi besöksledare

Här är vi som handleder er vid er laboration eller vandring. Vi läser vid KTH eller vid Stockholm universitet och är mitt uppe i våra utbildningar. Vi brinner för naturvetenskap, matematik och teknik och för att möta er ungdomar. Vi jobbar här för att visa intressanta saker inom ämnena och vad man kan använda det till och hur man kan jobba med det. Välkomna att möta oss vid ert besök i Vetenskapens Hus!

Profile picture for user Albin_Eriksson

Albin

Hejsan, Albin heter jag och studerar miljövetenskap med fokus på atmosfär, biogeokemi och klimat.

Är speciellt intresserad av att studera historiska miljöförändringar för att kunna förstå hur naturen kan utvecklas i framtiden. Jag älskar att lära mig nya saker och att förmedla de kunskaperna till andra! Här på vetenskapens hus gör jag det huvudsakligen genom pass i biologi och geologi. 

Profile picture for user astridg

Astrid

Jag är besöksledare i matematik och hamnade på Vetenskapens Hus via Tekniksprånget. 

Tekniksprånget är ett praktikprogram för de som läst natur eller teknik på gymnasiet och som vill testa på att vara ingenjör. Tack vare praktiken har jag insett hur roligt och givande det är att undervisa och träffa nya människor.

När jag inte jobbar som besöksledare studerar jag bl a matte vid Stockholms universitet. På fritiden spelar jag badminton, åker skridskor och längdskidor.

Profile picture for user DilaraU

Dilara

Hej allihop, mitt namn är Dilara! 

Går mitt fjärde år på KTH och tillhör teknikgruppen på Vetenskapens Hus. Jag tycker det är väldigt kul att få träffa ungdomar, inspirera dem och agera förebild genom att leda experimenten så bra som möjligt men även genom att vara mig själv och dela med mig av tips gällande bl.a. högskolestudier.

Profile picture for user EllaWestling

Ella

Profile picture for user erad1984

Erik

Jag trodde att jag skulle bli ingenjör efter gymnasiet men under mitt år på KTH upptäckte jag hur spännande matte och fysik är och bytte därför utbildning och pluggar nu till lärare i matte och fysik.

Jag hoppas att jag kan dela med mig av några av alla fantastiska saker som finns att upptäckta inom matematikens och fysikens värld. 

Profile picture for user Fritiof

Fritiof

Hej!

Jag läser farkostteknik på KTH och jobbar med teknikämnet som besöksledare.

Answer to the Ultimate Question of Life, The Universe and Everything 42

 

Profile picture for user hannakarlsson

Hanna

Jag pluggar marinbiologi på Stockholms universitet! Jag valde att plugga detta eftersom jag är väldigt intresserad av fiske och hur miljö och mänsklig aktivitet påverkar fisk och ekosystem i hav och sjöar! När jag inte pluggar gillar jag att ta mig ut i naturen med kameran för att ta bilder på djur och växter, men jag gillar även att ta med håven och luppen och kanske att en eller annan bestämningslitteratur kommer med. Jag är besöksledare på Naturens Hus och undervisar i den gröna biologin!

Profile picture for user klefenberg

Jakob

Jag studerar tredje året på civilingenjörsprogrammet inom bioteknik på KTH.

Jag håller pass hos Vetenskapens Hus inom kemi och biologi.

Profile picture for user Lova

Lova

Jag läser masterprogrammet inom Industriell och miljöinriktad bioteknik på KTH.

När jag var yngre trodde jag att det enda ingenjörer gör är att bygga broar, men nu vet jag att yrket är mycket bredare än så. Det är roligt att träffa nya människor inom arbetet på Vetenskapens Hus och förhoppningsvis kunna sprida både kunskap och glädje kring naturvetenskapsämnena. 

Profile picture for user LovaGranqvist

Lova

Lova heter jag och jag läser kandidatprogrammet i molekylärbiologi vid Stockholms universitet. Programmet är en bra blandning av vit biologi och kemi vilket passar mig perfekt. På Vetenskapens hus så jobbar jag som besöksledare inom vit biologi.

När jag inte pluggar eller jobbar så gillar jag att pyssla, läsa och umgås med kompisar.

Profile picture for user MajaSjödahl

Maja

Profile picture for user olsu

Olle

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av universums mysterier och fysikens värld. Att välja plugga teknisk fysik på KTH blev på så sätt ett naturligt val och jag är nu inne på mitt andra år.

Jag älskar att lära ut och att träffa nya människor och därför stormtrivs jag här på Vetenskapens Hus!

Profile picture for user SannaBerglund

Sanna

Jag studerar till civilingenjör i teknisk kemi på KTH. Det var för mig ett självklart val eftersom kemi och matte alltid varit de ämnen jag gillat mest.

Jag hoppas kunna sprida den glädje jag känner kring naturvetenskapen vidare till andra!

Profile picture for user theonilssonhäll

Theo

Jag läser kandidatprogrammet i biogeovetenskap på Stockholm universitet och är besöksledare i biologi på Vetenskapens Hus.

Profile picture for user VictoriaWelander

Victoria

Jag är civilingenjör i bioteknik men har valt att sadla om och studerar nu för att bli gymnasielärare i biologi. Tycker det är superkul att få dela med mig av mitt naturvetenskapliga intresse med ungdomar! 

Profile picture for user viktorkarlsen

Viktor

Jag pluggar mitt andra år på civilingenjörsprogrammet inom Teknisk kemi på KTH och är besöksledare på Vetenskapens Hus. 

Profile picture for user Ylva

Ylva

Jag började min universitetskarriär med att läsa Hållbar samhällsutveckling på Stockholms universitet. Därefter har jag tagit en kandidat i biogeovetenskap och läser just nu masterprogrammet Polara landskap och kvartära klimat. Jag gillar allt som har med natur och miljö att göra, men är allra mest intresserad av istiden och alla miljö- och klimatförändringar som skett sedan dess. För det mesta håller jag till på Naturens Hus och kommer där att hålla pass i biologi och geologi.