Vi besöksledare

Här är vi som handleder er vid er laboration eller vandring. Vi läser vid KTH eller vid Stockholm universitet och är mitt uppe i våra utbildningar. Vi brinner för naturvetenskap, matematik och teknik och för att möta er ungdomar. Vi jobbar här för att visa intressanta saker inom ämnena och vad man kan använda det till och hur man kan jobba med det. Välkomna att möta oss vid ert besök i Vetenskapens Hus!

Profile picture for user erad1984
Erik

Jag trodde att jag skulle bli ingenjör efter gymnasiet men under mitt år på KTH upptäckte jag hur spännande matte och fysik är och bytte därför utbildning och pluggar nu till lärare i matte och fysik. Jag hoppas att jag kan dela med mig av några av alla fantastiska saker som finns att upptäckta inom matematikens och fysikens värld. 

Profile picture for user Fritiof
Fritiof

Hej!

Jag läser farkostteknik på KTH och jobbar med teknikämnet som besöksledare.

Answer to the Ultimate Question of Life, The Universe and Everything
42

 

Profile picture for user klefenberg
Jakob

Jag studerar tredje året på Civilingenjörsprogrammet inom Bioteknik på KTH. Jag håller pass hos Vetenskapens Hus inom kemi och biologi.

Profile picture for user Jens
Jens

Mitt brinnande intresse för djur har hittills lett mig till en utbildning i Miljövetenskap och biologi. Jag har en förkärlek för de små djuren, som nakensnäckor och plattmaskar i havet, och spindlar och insekter på land. På universitetet har jag också fått upp ögonen för hur spännande växter kan vara, något som är väldigt kul att få visa i växthuset när jag håller pass i grön biologi på naturens hus. Utanför mina studier tycker jag om att cykla, stå på händer och klättra på berg.

Profile picture for user john_moller
John

Jag läser kandidatprogrammet i matematik på Stockholms universitet. Man brukar dela upp matematik i två delar: tillämpad matematik och ren matematik. Ren matematik beskrivs ofta som matematik för matematikens skull. En av sakerna som fascinerar mig om ämnet är att genom historien så motiveras forskningen i det mest av konstnärliga skäl, men av någon anledning så verkar det alltid tillsist hitta en tillämpning. T.ex.  George Boole utvecklade boolesk algebra för logikens skull, men nu så är det en grundpelare till designen av alla datorer.

Profile picture for user Kevin
Kevin

Jag är person som drar mig till nya utmaningar och ny kunskap, vilket även är anledningen till att jag nu har hamnat i föreläsningssalarna på KTH för att plugga teknisk fysik. När jag inte är uppslukad av att ta del av någon annans kunskap, finns det inget bättre för mig än att dela med mig av min egna kunskap.

Profile picture for user Konrad Hellsten
Konrad

Jag är besöksledare på skolprogrammen som handlar om bakterieidentifikation och genetik. När jag inte tar emot klasser i Vetenskapens Hus så pluggar jag på KTH.

Profile picture for user Lina Svedberg
Lina

Mina studier är inom miljövetenskap med inriktning biologi på Stockholms universitet, och jag håller pass på Naturens Hus inom grön biologi och geologi. Jag är mest inriktad på växter och ett specialintresse jag har handlar om hur växter kan användas för att rena miljön från olika miljögifter och föroreningar!

Profile picture for user Lova
Lova

Jag läser masterprogrammet inom Industriell och miljöinriktad bioteknik på KTH. När jag var yngre trodde jag att det enda ingenjörer gör är att bygga broar, men nu vet jag att yrket är mycket bredare än så. Det är roligt att träffa nya människor inom arbetet på Vetenskapens Hus och förhoppningsvis kunna sprida både kunskap och glädje kring naturvetenskapsämnena. 

Profile picture for user Maya Johansson
Maya

Jag läser masterprogrammet i landskapsekologi vid Stockholms universitet. Inom landskapsekologi arbetar man ofta med geografisk data och statistik för att hitta lösningar på miljöproblem. Detta passar mig bra eftersom arbetet både är visuellt och analytiskt, dessutom binder det samman mitt intresse för naturvetenskap med samhällsfrågor. Jag arbetar på Vetenskapens Hus eftersom jag tycker det är viktigt att förmedla kunskap och väcka nyfikenhet för naturvetenskap hos barn och ungdomar. Det är även väldigt roligt med pedagogik! 

Profile picture for user olsu
Olle

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av universums mysterier och fysikens värld. Att välja plugga teknisk fysik på KTH blev på så sätt ett naturligt val och jag är nu inne på mitt andra år. Jag älskar att lära ut och att träffa nya människor och därför stormtrivs jag här på Vetenskapens Hus!

Profile picture for user piltangundogan
Piltan
Profile picture for user Ruben
Ruben

Mossa mossa på er! Jag brukar beskriva mig själv som en djurnörd som började på universitetet och insåg att växtkurserna var roligare. Nu håller jag mig i gränslandet där allt blandas ihop till en härlig mix, och är extra förtjust i ekologi och evolutionsbiologi eftersom de förklarar hur allt fungerar och hänger ihop. Jag har en Kandidat i Biologi och en Master i Ekologi och Biodiversitet, och jag leder pass i grön biologi på Naturens Hus, framförallt i Edvard Andersons växthus. Mitt största hopp är att kunna överföra något av min entusiasm för naturen till de elever jag möter här.

Profile picture for user saraali
Sara

Jag jobbar som besöksledare inom fysik och pluggar samtligt på KTH som civilingenjör inom samhällsbyggnad.

På fritiden gillar jag att umgås med familj och vänner. Att kunna agera som en förebild och jobba med barn och unga tycker jag är en fantastisk möjlighet.