Vi besöksledare

Här är vi som handleder er vid er laboration eller vandring. Vi läser vid KTH eller vid Stockholm universitet och är mitt uppe i våra utbildningar. Vi brinner för naturvetenskap, matematik och teknik och för att möta er ungdomar. Vi jobbar här för att visa intressanta saker inom ämnena och vad man kan använda det till och hur man kan jobba med det. Välkomna att möta oss vid ert besök i Vetenskapens Hus!

Profile picture for user erad1984

Erik Adolfsson

Jag trodde att jag skulle bli ingenjör efter gymnasiet men under mitt år på KTH upptäckte jag hur spännande matte och fysik är och bytte därför utbildning och pluggar nu till lärare i matte och fysik. Jag hoppas att jag kan dela med mig av några av alla fantastiska saker som finns att upptäckta inom matematikens och fysikens värld. 

Profile picture for user Fritiof

Fritiof

Hej!

Jag läser farkostteknik på KTH och jobbar med teknikämnet som besöksledare.

Answer to the Ultimate Question of Life, The Universe and Everything
42

 

Profile picture for user klefenberg

Jakob Klefenberg

Jag studerar tredje året på Civilingenjörsprogrammet inom Bioteknik på KTH. Jag håller pass hos Vetenskapens Hus inom kemi och biologi.

Profile picture for user Konrad Hellsten

Konrad Hellsten

Jag är besöksledare på skolprogrammen som handlar om bakterieidentifikation och genetik. När jag inte tar emot klasser i Vetenskapens Hus så pluggar jag på KTH.

Profile picture for user Lina Svedberg

Lina Svedberg

Mina studier är inom miljövetenskap med inriktning biologi på Stockholms universitet, och jag håller pass på Naturens Hus inom grön biologi och geologi. Jag är mest inriktad på växter och ett specialintresse jag har handlar om hur växter kan användas för att rena miljön från olika miljögifter och föroreningar!

Profile picture for user Linn Croneld

Linn Croneld

Jag läser i nuläget biogeovetenskap på Stockholm universitet och jag vill gärna forska på landskapsekologi i framtiden. Jag älskar växter och att få lära mig mer om hur naturen fungerar, vilket gör att jag vill studera vidare så mycket som möjligt och aldrig sluta lära mig. På Naturens Hus håller jag i pass främst om biologi och vissa pass inriktade på geologi. Att dela mitt intresse för naturen med de små är en otroligt givande upplevelse, och att se dem förundras över samma saker som väckte mitt intresse i yngre dagar är ett rent nöje. 

Profile picture for user piltangundogan

Piltan Gundogan

Profile picture for user Ruben

Ruben Cousins Westerberg

Mossa mossa på er! Jag brukar beskriva mig själv som en djurnörd som började på universitetet och insåg att växtkurserna var roligare. Nu håller jag mig i gränslandet där allt blandas ihop till en härlig mix, och är extra förtjust i ekologi och evolutionsbiologi eftersom de förklarar hur allt fungerar och hänger ihop. Jag har en Kandidat i Biologi och en Master i Ekologi och Biodiversitet, och jag leder pass i grön biologi på Naturens Hus, framförallt i Edvard Andersons växthus. Mitt största hopp är att kunna överföra något av min entusiasm för naturen till de elever jag möter här.

Profile picture for user 91sar75@gmail.com

Sara Nilsson

Jag tycker om att förstå hur naturen fungerar och varför saker är som de är? Till exempel, varför himlen är blå och varför bladen oftast är gröna? Detta ledde till att jag studerade både biologi och fysik efter gymnasiet. Frågorna som inte redan har ett svar tycker jag dock är de intressantaste och därför har rymden alltid fascinerat mig lite extra. Frågorna om rymden är många men svaren är inte så lätta att få.