Vi besöksledare

Här är vi som handleder er vid er laboration eller vandring. Vi läser vid KTH eller vid Stockholm universitet och är mitt uppe i våra utbildningar. Vi brinner för naturvetenskap, matematik och teknik och för att möta er ungdomar. Vi jobbar här för att visa intressanta saker inom ämnena och vad man kan använda det till och hur man kan jobba med det. Välkomna att möta oss vid ert besök i Vetenskapens Hus!

Profile picture for user albertsund

Albert Sund

Profile picture for user Albin Kozma

Albin Kozma

Jag har sen länge varit mycket intresserad av natur och miljö, vilket gjorde att jag bestämde mig för att studera biologi i Uppsala Universitet. Jag har nu en masterexamen med inriktning ekologi och naturvård och jag hoppas kunna använda det för att senare bedriva arbeten som rör miljöfrågor. Att få handleda barn och ungdomar i naturvetenskap är något jag finner oerhört roligt eftersom man hela tiden får se elevernas upptäckarglädje och hur de fascineras av naturen.

Profile picture for user alfred_kedhammar

Alfred Kedhammar

Jag läser för närvarande mitt tredje år på KTH:s civilingenjörsprogram i bioteknik och har jobbat som besökshandledare på Vetenskapens Hus sedan september 2017 där jag leder pass i vit biologi och kemi. På fritiden tycker jag om att syssla med musik, träning och datorspel.

Profile picture for user Amandus

Amandus Vestin

Jag har alltid intresserat mig för naturvetenskap och särskilt fysik, verklighetens magi helt enkelt, eftersom det är naturligt intressant i sig själv bara man vill förstå det. Det vill jag kunna unna framtida generationer, därför var detta en självklar arbetsplats.

När jag inte leder besökspass på Vetenskapens Hus eller pluggar, spelar jag antagligen saxofon i Naturvetarspexet på Stockholms universitet.

Profile picture for user bevin

Anna Bevin

Jag studerar mitt tredje år på KTH, inriktning teknisk kemi. På Vetenskapens Hus håller jag i olika kemipass, vilket jag tycker är superkul!

Profile picture for user Bjorn.e.l.strom@gmail.com

Björn Ström

Jag studerar fysik på Stockholms universitet och håller pass på Vetenskapens Hus inom fysik, matte och teknik. Min plan är att bli fysik- och mattelärare, för det är otroligt kul med både fysik och matte! Jag spelar även en del datorspel samt pysslar/håller på med hantverk när jag tar mig tid.

Profile picture for user loathed

Christian Neij

Hejsan, jag heter Christian och studerar astronomi/fysik på Stockholms universitet.

Valde att studera astronomi för att jag ville jobba med fältet där dom största upptäckterna görs, där svar som "Hur Universum går under" kanske ges.

Här på Vetenskapens Hus håller jag främst i fysikpass men även matematik och teknik.

Profile picture for user sjohag

Elin Sjohag

Jag läser teknisk kemi på KTH och har alltid haft kemi som mitt favoritintresse i skolan. Jag älskar att sprida mitt intresse för kemi och tycker det är väldigt kul att vara i labbet.

När jag inte pluggar engagerar jag mig i studentaktiviteter, tränar och tittar på Netflix.

Profile picture for user Evelina Juntorp

Evelina Juntorp

Jag läser för närvarande kandidatprogrammet i marinbiologi vid Stockholm universitet, en inriktning som var ett enkelt val och baserat på min oändliga kärlek till havet och dess invånare. Jag håller pass på Naturens Hus inom grön biologi.  

Profile picture for user Fritiof

Fritiof

Hej!

Jag läser farkostteknik på KTH och jobbar med teknikämnet som besöksledare.

Answer to the Ultimate Question of Life, The Universe and Everything
42

 

Profile picture for user haro0377

Hanna Roos af Hjelmsäter

Hej mitt namn är Hanna och jag pluggar till gymnasielärare i biologi och naturkunskap på Stockholms universitet. Jag valde att plugga till gymnasielärare för att jag vill inspirera ungdomar och tycker det känns som ett givande yrke. Därför är jobba som besöksledare på Vetenskapens Hus ett utmärkt tillfälle att få göra detta samtidigt som jag pluggar. Jag hoppas att som besöksledare kunna inspirera eleverna och få dem att tycka att naturvetenskap det är kul!

Profile picture for user Hanna Westman

Hanna Westman

Jag studerar astronomi på Stockholms Universitet och när jag jobbar på Vetenskapens Hus håller jag pass i fysik, matematik och teknik. 

Profile picture for user jacob.clinton

Jacob Clinton

Jag studerar bioteknik på KTH och håller biologi och kemipass på Vetenskapens Hus. Att labba är bland det roligaste jag vet och att få chans att sprida mitt intresse och inspirera ungdomar är super! Min plan är att stanna kvar i den akademiska världen och forska efter min examen.

Profile picture for user klefenberg

Jakob Klefenberg

Jag studerar tredje året på Civilingenjörsprogrammet inom Bioteknik på KTH. Jag håller pass hos Vetenskapens Hus inom kemi och biologi.

Profile picture for user Jenniferegarp

Jennifer Egarp

Hej! Jag heter Jennifer och jag är en utbildad biolog som just nu studerar till att bli gymnasielärare inom biologi och naturkunskap på Stockholms universitet. Jag leder skolprogram inom flera olika ämnen på Vetenskapens Hus och på Naturens Hus och ser fram emot att träffa just er!  

Profile picture for user Konrad Hellsten

Konrad Hellsten

Jag är besöksledare på skolprogrammen som handlar om bakterieidentifikation och genetik. När jag inte tar emot klasser i Vetenskapens Hus så pluggar jag på KTH.

Profile picture for user lara

Lara

Jag tar emot skolklasser i fysik. Mina studier bedriver jag på KTH, där jag pluggar datateknik.

Profile picture for user Lina Svedberg

Lina Svedberg

Mina studier är inom miljövetenskap med inriktning biologi på Stockholms universitet, och jag håller pass på Naturens Hus inom grön biologi och geologi. Jag är mest inriktad på växter och ett specialintresse jag har handlar om hur växter kan användas för att rena miljön från olika miljögifter och föroreningar!

Profile picture for user lindarojning

Linda Röjning

Jag studerar för närvarande mitt andra år på masterprogrammet i marinbiologi vid Stockholms universitet. Fiskar, alger och miljögifter är mina hjärtefrågor, men här på Naturens hus håller jag pass inom den likaså fascinerande gröna biologin.

Profile picture for user Linn Croneld

Linn Croneld

Jag läser i nuläget biogeovetenskap på Stockholm universitet och jag vill gärna forska på landskapsekologi i framtiden. Jag älskar växter och att få lära mig mer om hur naturen fungerar, vilket gör att jag vill studera vidare så mycket som möjligt och aldrig sluta lära mig. På Naturens Hus håller jag i pass främst om biologi och vissa pass inriktade på geologi. Att dela mitt intresse för naturen med de små är en otroligt givande upplevelse, och att se dem förundras över samma saker som väckte mitt intresse i yngre dagar är ett rent nöje. 

Profile picture for user Linnea

Linnea Andersson

Jag läser tredje och sista året på kandidatprogrammet i kemi vid Stockholms universitet. Mitt examensarbete gör jag på ett dopinglaboratorium, något som är otroligt kul och spännande. Det var inte helt självklart att jag skulle bli kemist "när jag blir stor", eftersom jag har en bakgrund inom hotell- och restaurangbranschen. Jag upptäckte och föll för kemi när jag läste ett naturvetenskapligt basår. Jag valde att söka till kemiprogrammet och har inte ångrat det beslutet en sekund. Att upptäcka massa coola saker i labbet och att få en otroligt förståelse för omvärlden tycker jag är så spännande, och något jag vill försöka förmedla när jag leder kemipass på Vetenskapens Hus. 

Profile picture for user linusarv

Linus Arvstrand

Har en Kandidat i Miljövetenskap( med inriktning mot kemi) och läser från och med HT-19 Master i Analytisk Kemi på Stockholms Universitet

Profile picture for user Marianne Nymark

Marianne Nymark

Jag är besöksledare i biologi på Naturens Hus och i fysik och matematik vid Vetenskapens Hus och har jobbat här sedan hösten 2015. Jag läste tidigare koreanska vid SU och har en kandidatexamen i koreanska och koreansk politik och kultur. För tillfället läser jag kandidatprogrammet i biologi vid Uppsala universitet. Därmed jobbar jag nu för tiden mest på Vetenskapens Hus helgkurser. Att jobba med barn är väldigt lärorikt och det att få inspirera barnen så att de möjligtvis får ett större intresse för de naturvetenskapliga ämnena är vad som gör jobbet på Vetenskapens Hus så kul. Mitt mål när jag går in för att hålla en lektion är självklart att alla barn ska gå därifrån med ny kunskap, men främst att de ska lämna Vetenskapens Hus inspirerade och nyfikna på att veta ännu mer om det som vi pratat om. 

Profile picture for user Matilda Palmér

Matilda Palmér

Jag läser till civilingenjör inom teknisk kemi, jag är inne på mitt tredje år och trivs väldigt bra. Jag valde den här utbildningen lite på uteslutningsmetod med de ämnen jag tyckte var roligast på gymnasiet. Men jag har verkligen inte ångrat mitt val, när jag väl kom till KTH kändes valet perfekt. När jag är klar med min utbildning hoppas jag kunna jobba inom förpackningsutveckling alternativt med kosmetik och hudvård.  

Att jobba på Vetenskapens Hus är ett givande jobb och jag hoppas kunna inspirera fler unga att plugga vidare inom kemi eller andra vetenskapliga ämnen.

Profile picture for user maxmt

Max Schildt

Jag har en kandidat i meteorologi men läser just nu litteraturvetenskap under ett år, för det finns så mycket som är intressant! Till hösten kommer jag fortsätta med min master i meteorologi och så småningom hoppas jag på att få jobba som prognosmeteorolog.

Profile picture for user Maya Johansson

Maya Johansson

Jag läser masterprogrammet i landskapsekologi vid Stockholms universitet. Inom landskapsekologi arbetar man ofta med geografisk data och statistik för att hitta lösningar på miljöproblem. Detta passar mig bra eftersom arbetet både är visuellt och analytiskt, dessutom binder det samman mitt intresse för naturvetenskap med samhällsfrågor. Jag arbetar på Vetenskapens Hus eftersom jag tycker det är viktigt att förmedla kunskap och väcka nyfikenhet för naturvetenskap hos barn och ungdomar. Det är även väldigt roligt med pedagogik! 

Profile picture for user niwic002

Niklas Wickander

Växter har länge varit ett intresse för mig och därför valde jag att studera biologi på universitetet. Det är hur en växt funkar och varför ett djur beter sig som det gör. Jag tycker att det är ett fascinerande ämne som också är väldigt brett. Vare sig man tittar cellernas byggstenar eller hur ekosystemtjänster påverkas av klimatförändringar finns det en biolog där. Jag gillar att dela med mig av min kunskap och erfarenheter inom biologi till alla som vill lyssna. Att jobba som besöksledare är därför perfekt för mig då jag får prata om växter till barn och ungdomar och dela med mig av mitt intresse för biologi.

Profile picture for user piltangundogan

Piltan Gundogan

Profile picture for user Ruben

Ruben Cousins Westerberg

Mossa mossa på er! Jag brukar beskriva mig själv som en djurnörd som började på universitetet och insåg att växtkurserna var roligare. Nu håller jag mig i gränslandet där allt blandas ihop till en härlig mix, och är extra förtjust i ekologi och evolutionsbiologi eftersom de förklarar hur allt fungerar och hänger ihop. Jag har en Kandidat i Biologi och en Master i Ekologi och Biodiversitet, och jag leder pass i grön biologi på Naturens Hus, framförallt i Edvard Andersons växthus. Mitt största hopp är att kunna överföra något av min entusiasm för naturen till de elever jag möter här.

Profile picture for user 91sar75@gmail.com

Sara Nilsson

Jag tycker om att förstå hur naturen fungerar och varför saker är som de är? Till exempel, varför himlen är blå och varför bladen oftast är gröna? Detta ledde till att jag studerade både biologi och fysik efter gymnasiet. Frågorna som inte redan har ett svar tycker jag dock är de intressantaste och därför har rymden alltid fascinerat mig lite extra. Frågorna om rymden är många men svaren är inte så lätta att få.

Profile picture for user Sarwin

Sarwin Abdullah

Jag studerar sjukhusfysikprogrammet på Stockholms universitet. Jag håller pass på Vetenskapens Hus inom fysik. 

I framtiden vill jag forska inom strålningsfysik, specifikt cancerbehandlingar!

Profile picture for user Sofia Garp

Sofia Garp

Jag pluggar kandidatprogrammet i astronomi vid Stockholms universitet. Jag valde den inriktningen eftersom att jag alltid tyckt att det är ett så spännande ämne. 

Det är alltid kul att inspirera eleverna att bli intresserade av naturvetenskap. Förhoppningsvis har de lärt sig något nytt när de går därifrån. Något jag gillar med att handleda ungdomar är det här gamla uttrycket;  "Man lär så länge man har elever!"

Profile picture for user StefanSig

Stefan Sigurdsson

Jag heter Stefan och pluggar fysik vid Stockholms universitet. Jag gillar enkla lösningar på svåra problem och svåra lösningar på enkla problem.

Profile picture for user Therese Hååg

Therese Hååg

Jag har en master i geologi, inriktning maringeologi, från Stockholms universitet. Jag håller skolpass inom främst grön biologi och geologi på Naturens Hus, men även inom vit biologi på Vetenskapens Hus.