Hitta hit

Vetenskapens Hus består av två lokaler; en byggnad vid AlbaNova som har åtta laboratorier och en byggnad belägen i Bergianska trädgården där vi även nyttjar den härliga utomhusmiljön.

Vetenskapens Hus vid AlbaNova universitetscentrum

Våra laboratorier för fysik, kemi, matematik, teknik och vit biologi ligger på gamla Roslagstulls sjukhusområde, på höjden ovanför Brunnsviken i Stockholm. Huset är ett av flera som utgör AlbaNova universitetsområde. Det är en modern byggnad som är omgiven av ett antal K-märkta hus från 1890-talet samt huvudbyggnaden AlbaNova från 2001.

Adress: Roslagstullsbacken 29
Google maps - karta och vägbeskrivning
SL:s reseplanerare

Buss: buss 61 till Ruddammen eller buss 50 till Roslagstull. Även buss 670 och 6 stannar i närheten.

T-bana: Tekniska högskolan, uppgång mot "Odengatan" därefter "Körsbärsvägen".
Promenera sedan cirka 8 minuter uppför Körsbärsvägen, följ sedan Ruddammsbacken mot Roslagstullsbacken.

Naturens Hus

Naturens Hus, ett rosa hus från 1800-talet, ligger i den gröna miljön i Bergianska Trädgården i norra Stockholm, mellan Norrtäljevägen och Brunnsvikens östra strand (mitt emot Naturhistoriska riksmuseet), drygt 5 km norr om Stockholms centrum.

Adress: Gustafsborgsvägen 20
Google maps - karta och vägbeskrivning
SL:s reseplanerare

Buss: buss 50 till Universitetet eller Bergiusvägen, eller buss 540 till Frescati. Dessa bussar går till/från tunnelbanestation Universitetet.

T-bana: till station Universitetet. Promenad därifrån ca 10 minuter, eller buss.

Roslagsbanan: från Östra Station mot Näsbypark, eller omvänt, till den nya stationen Universitetet.

Bil: Kör Norrtäljevägen till avfart vid Naturhistoriska riksmuseet. Parkering finns i anslutning till trädgården under Norrtäljevägen invid trafikplatsen och på trädgårdssidan av järnvägen. Angöringsplats för färdtjänst och taxi finns på Gustafsborgsvägen 4, 60 meter från ingången till Edvard Andersons växthus. Vänligen följ skyltningen för buss och taxi.