Sommarkurs för alla, vecka 33 2020

Publicerad 2020-04-01
Barn laborerar i kemilabb

Tycker du att det är kul att laborera naturvetenskapligt och träffa nya vänner? Avslutar du åk 5-9 i grundskolan våren 2020 så är detta en rolig aktivitet för dig i sommar! Ta chansen att prova på aktiviteter som du har glädje av både nu och i framtiden!

Designa din egen produkt och skriv ut den i någon av våra 3D-skrivare, besök Edvard Andersons tropiska växthus, lär dig mer om programmering och elektronik, upptäck flytande kväve och laborera i välutrustade kemilabb. Detta och mycket mer kan du ta del av under en händelserik vecka på sommarkursen där du handleds av studenter från KTH och Stockholms universitet.

Kursen hålls i Vetenskapens Hus på AlbaNova/KTH och i Bergianska trädgården i Stockholm under 5 vardagar. Kostnaden för kursen är 1950 kr.

Datum och anmälan

Sommarkursen under vecka 33 börjar måndagen den 10 augusti kl. 9:00 och ges under fem dagar måndag till fredag. Dagarna består av aktiviteter och experiment mellan kl. 10:00-15:00.

Datum under vecka 33: 10 aug, 11 aug, 12 aug, 13 aug och 14 aug.

På grund av den pågående pandemin är läget inför sommarens kurser osäkert, men vi jobbar i nuläget utifrån att kunna genomföra dem. För att kunna planera kurserna och för att deltagarna ska kunna planera sitt sommarlov, tar vi beslut och meddelar om kurserna genomförs senast den 1 juni.

Givetvis följer vi noga den information som löpande presenteras av Folkhälsomyndigheten, KTH och Stockholm universitet och anpassar oss efter den.

Anmälan

Anmälan görs via anmälningsformuläret som hittas här: Anmälningsformulär (Anmälningsformuläret öppnar den 2 april kl. 8.00.)

Läs igenom våra villkor och trivselregler innan anmälan.

Varmt välkomna med er anmälan!

Kontakt

Allmänna frågor (om t.ex. anmälan): barnkurs@vetenskapenshus.se

Kursansvarig: Christofer Andersson