Sommarkurs för tjejer, vecka 31 2020

Publicerad 2020-04-01
Tjejer programmerar trafikljus

Tycker du att det är kul att laborera naturvetenskapligt och träffa nya vänner och är tjej? Avslutar du åk 5-9 i grundskolan våren 2020 så är detta en rolig aktivitet för dig i sommar, som är helt kostnadsfri! Ta chansen att prova på aktiviteter som du har glädje av både nu och i framtiden!

Designa din egen produkt och skriv ut den i någon av våra 3D-skrivare, besök Edvard Andersons tropiska växthus, lär dig mer om programmering och elektronik, upptäck flytande kväve och laborera i välutrustade kemilabb. Detta och mycket mer kan du ta del av under en händelserik vecka på sommarkursen där du handleds av studenter från KTH och Stockholms universitet.

Vetenskapens Hus har anordnat sommarkurser för tjejer sedan 2005 i samarbete med flera aktörer för att öka tjejers intresse för naturvetenskap och teknik. I år ges sommarkursen i samarbete med KTH, SU, Stockholms stad, Scania, ICES och FLIR som samtliga arbetar aktivt med att få fler tjejer intresserade av deras branch. Företagens stöd gör det möjligt för oss att erbjuda kursen kostnadsfritt för deltagande tjejer.

Sedan starten har omkring 3000 tjejer deltagit på sommarkursen.

Datum och anmälan

Sommarkursen under vecka 31 börjar måndagen den 27 juli kl. 9:00 och ges under fem dagar måndag till fredag. Dagarna består av aktiviteter och experiment mellan kl. 10:00-15:00.

Datum under vecka 31: 27 juli, 28 juli, 29 juli, 30 juli och 31 juli.

På grund av den pågående pandemin är läget inför sommarens kurser osäkert, men vi jobbar i nuläget utifrån att kunna genomföra dem. För att kunna planera kurserna och för att deltagarna ska kunna planera sitt sommarlov, tar vi beslut och meddelar om kurserna genomförs senast den 1 juni.

Givetvis följer vi noga den information som löpande presenteras av Folkhälsomyndigheten, KTH och Stockholm universitet och anpassar oss efter den.

Anmälan

Anmälan görs via anmälningsformuläret som hittas här: Anmälningsformulär (Anmälningsformuläret öppnar den 2 april kl. 8.00.)

Läs igenom våra villkor och trivselregler innan anmälan.

Varmt välkomna med er anmälan!

Kontakt

Allmänna frågor (om t.ex. anmälan): barnkurs@vetenskapenshus.se

Kursansvarig: Christofer Andersson