Sommarkurs 2022

Tycker du att det är kul att laborera naturvetenskapligt och träffa nya vänner? Avslutar du åk 5-8 våren 2022, så är detta en rolig aktivitet för dig i sommar! Ta chansen att prova på aktiviteter som du har glädje av både nu och i framtiden!

Experimentera i kemilabbet, undersök stjärnhimlen i vårt planetarium, bli bättre på internetsäkerhet, lär dig mikroskopera och upptäck kryptografins spännande värld.

Detta och mycket mer kan du ta del av under en händelserik vecka på sommarkursen där du handleds av studenter från KTH och Stockholms universitet.

Vetenskapens Hus har sedan länge anordnat sommarkurser i samarbete med flera aktörer. I år ges sommarkursen i samarbete med 3M som gjort det möjligt för oss att sänka kursavgiften för alla.

Anmäl ditt barn till kursen!

Info och anmälan

Sommarkursen under vecka 31 börjar måndagen den 1 augusti kl. 9:00 och ges under fem dagar måndag till fredag. Dagarna består av aktiviteter och experiment mellan kl. 10:00-15:00.

Datum: 1-5 augusti
Kurstider: kl. 10:00-15:00
Upplägg: Aktivitet 10:00-12:00, lunch 12:00-13:00, aktivitet 13:00-15:00
Kostnad: 1850 kr
Målgrupp: ungdomar som avslutat åk 5-8 våren 2022
Anmälan: Anmälningsformulär för Sommarkurs 2022

Kursinnehåll:

  • Kryptering, primtal och delbarhet
  • Programmering med trafikljus
  • Design med 3D-skrivare
  • Internetsäkerhet och grafteori i nätverk
  • Mikroskopering
  • Växternas livscykel
  • Mineralkemi
  • Astronomi
  • Livsmedelskemi
  • Strålning

Schema: Kommer senare

Lärare se hit! Sök stipendium för intresserade elever

Har du som lärare några elever som är lite extra intresserade av naturvetenskap och teknik och som vill gå en av våra sommarkurser?

På årets sommarkurser finns det stipendieplatser som är helt kostnadsfria. Dessa platser erbjuds i samarbete med 3M för att bredda deltagandet på kurserna och ge intresserade elever som av ekonomiska skäl har svårt att delta i kursen möjlighet att söka stipendium via sin lärare. Vi uppmanar elever från alla delar av staden att söka.

Klicka här för att komma till stipendieansökan!

Villkor för anmälan

Er anmälan är bindande och eventuell avanmälan sker skriftligt så snart som möjligt, dock senast en vecka före kursstart, sen avanmälan ger inte rätt till ersättning. Om ni bekräftat er plats på kursen med swishbetalning så återbetalas inte avgiften förutom i undantagsfall (läs vidare). Ersättning ges med presentkort. Vetenskapens Hus återbetalar alltid om ert barn blir långvarigt sjuk och med läkarintyg kan styrka att hen ej kan närvara på kursen. Vid kortvarig sjukdom, och andra orsaker som leder till att ert barn missar ett fåtal tillfällen görs ej någon återbetalning eller ersättning. Eventuella ändringar i kursupplägget kan göras.

Betalning

Betalning sker före kursen, via Swish. Detaljer kring betalning skickas ut till den e-postadress du anger vid anmälan.

Trivselregler

OBS! Miljön i laboratorierna vid AlbaNova respektive miljön i Bergianska trädgården skiljer sig åt. Läs därför noga igenom de trivselregler som gäller den lokal du ska besöka. Ta del av våra trivselregler.

Kontakt

Allmänna frågor (om t.ex. anmälan): @email

Ansvarig: Felicia Labor

KTH SU 3M