Sommarkurs för tjejer, vecka 32 2019

Publicerad 2019-03-19
Tjej tittar på celler i mikroskop

Tycker du att det är kul att laborera naturvetenskapligt och träffa nya vänner och är tjej? Avslutar du åk 5-9 i grundskolan våren 2019 så är detta en rolig aktivitet för dig i sommar, som är helt kostnadsfri! Ta chansen att prova på aktiviteter som du har glädje av både nu och i framtiden!

Designa din egen produkt och skriv ut den i någon av våra 3D-skrivare, besök Edvard Andersons tropiska växthus, lär dig mer om programmering och elektronik, upptäck flytande kväve och laborera i välutrustade kemilabb. Detta och mycket mer kan du ta del av under en händelserik vecka på sommarkursen där du handleds av studenter från KTH och Stockholms universitet.

Vetenskapens Hus har anordnat sommarkurser för tjejer sedan 2005 i samarbete med flera aktörer för att öka tjejers intresse för naturvetenskap och teknik. I år ges sommarkursen i samarbete med KTH, SU, Stockholms stad, Scania, IBM och FLIR. Sedan starten har omkring 2 900 tjejer deltagit på sommarkursen.

Datum och anmälan

Sommarkursen under vecka 32 börjar måndagen den 5 augusti kl. 9:00 och ges under fem dagar måndag till fredag. Dagarna består av aktiviteter och experiment mellan kl. 10:00-15:00.

Datum under vecka 32: 5, 6, 7, 8 och 9 augusti

Anmälan

Anmälan görs via anmälningsformuläret som hittas här: Anmälningsformulär (Anmälningsformuläret öppnar den 20 mars kl. 12.00.)

Läs igenom våra villkor och trivselregler innan anmälan.

Varmt välkomna med er anmälan!

Kontakt

Allmänna frågor (om t.ex. anmälan): barnkurs@vetenskapenshus.se

Kursansvarig: Christofer Andersson