Tjej tittar på celler i mikroskop

Sommarkurs för tjejer 11-15 år

Tycker du att det är kul att laborera naturvetenskapligt och träffa nya vänner och är tjej? Avslutar du åk 5-9 i grundskolan våren 2019 så är detta en rolig aktivitet för dig i sommar, som är helt kostnadsfri! Ta chansen att prova på aktiviteter som du har glädje av både nu och i framtiden!

Designa din egen produkt och skriv ut den i någon av våra 3D-skrivare, besök Edvard Andersons tropiska växthus, lär dig mer om programmering och elektronik, upptäck flytande kväve och laborera i vårt välutrustade kemilabb. Detta och mycket mer kan du ta del av under en händelserik vecka på Vetenskapens Hus där du handleds av studenter från KTH och Stockholms universitet.

Vetenskapens Hus har anordnat sommarkurser för tjejer sedan 2005 i samarbete med flera aktörer för att öka tjejers intresse för naturvetenskap och teknik. I år gavs sommarkursen i samarbete med KTH (ICES), SU, Stockholms stad, Scania, IBM och FLIR. Sedan starten har omkring 2 600 tjejer deltagit på sommarkursen. Artikel om Sommarkurs för tjejer, DN 130817.

Aktuella sommarkurser

Vi erbjuder ett antal helgkurser för barn och unga i olika ålder och med olika inriktning. Nedan hittar du de kurser som är aktuella just nu. Klicka på den kurs du är intresserad av för att hitta mer information om kursen och anmälan.