Experimentera tillsammans: Skapa din egen hudkräm

Publicerad 2020-10-22

Vill du experimentera tillsammans med ditt barn eller barnbarn. Tycker ni båda att det är roligt med naturvetenskap, teknik och matematik och vill göra något tillsammans, då kan det här vara en kurs för er!  

På den här kursen får ni bekanta er med hudvårdens kemi och designa er egen personliga hudkräm eller lotion.  Ni utgår från ett grundrecept och experimenterar tillsammans. Resultatet utvärderas med ett känseltest - en sensorisk analys - och därefter justerar ni receptet efter tycke och smak.

Slutligen får ni tillverka och parfymera er egen personliga hudvårdsprodukt som ni får ta med er hem. 

Info och anmälan

Kursen ges för barn med medföljande vuxen och ni gör alla moment på kursen tillsammans. Kursen hålls i Vetenskapens Hus i Stockholm och är ungefär två timmar lång med fikapaus mitt i. Ni experimenterar under ledning av en student från KTH eller Stockholms universitet som arbetar på Vetenskapens Hus.

Datum: lördag 24 oktober
Starttider: 10:00, 13:00
Längd: ca 2 timmar inkl. fikapaus
Kostnad: 400 kr (för barn tillsammans med vuxen inkl. material och fika)
Målgrupp: barn i åldern 6-12 år tillsammans med en vuxen
Anmälan: Via anmälningsformulär

På grund av den pågående pandemin kommer vi att anpassa kursen med färre och mindre grupper för att minska risken för smittspridning. Gruppstorleken begränsas till totalt 12 st per grupp. Givetvis följer vi noga den information som löpande presenteras av Folkhälsomyndigheten, KTH och Stockholms universitet och anpassar efter den.

Anmälan

Anmälan till kursen görs via ett anmälningsformulär.

Kursen kommer att genomföras om tillräckligt många har anmält sig, 10 personer. Ni kommer då att få ett bekräftelsemail med mer information om betalning och annan praktisk information. Om kursen är fullbokad hänvisar vi till något av våra andra kurstillfällen. Fler kurstillfällen kommer publiceras löpande.

Villkor för anmälan

Särskilda om- och avbokningsvillkor gäller under pandemin

Om- och avbokning p g a sjukdom kan under rådande pandemi göras ända fram till aktivitetsstart. Villkoret gäller båda parter.

Betalning

Betalning sker före kursen, via Swish. Detaljer kring betalning skickas ut till den e-postadress du anger vid anmälan.

Trivselregler

OBS! Miljön i laboratorierna vid AlbaNova respektive miljön i Bergianska trädgården skiljer sig åt. Läs därför noga igenom de trivselregler som gäller den lokal du ska besöka. Ta del av våra trivselregler.

Kontakt

Allmänna frågor (om t.ex. anmälan): @email

Ansvarig: Marcus Angelin