Experimentera tillsammans: Design med 3D-skrivare FULLBOKAT

Kursen är fullbokad för denna gång. Fler kurstillfällen för nästa termin publiceras snart.

Vill du experimentera tillsammans med ditt barn eller barnbarn? Tycker ni båda att det är roligt med naturvetenskap, teknik och matematik och vill göra något tillsammans? då kan det här vara en kurs för er! Under två timmar läggs mycket tid på att rita och vara kreativ, och naturligtvis får ni ta med alla era utskrifter hem!

På den här kursen får ni skapa er egen 3D-design med ett CAD-program. Ni skriver sedan ut er skapelse i en 3D-skrivare. Aktiviteten behandlar både hur tekniken fungerar, hur design i CAD går till samt hur prototyper kan skapas med en 3D-skrivare för att uppnå bästa möjliga resultat på slutprodukten. 

Info och anmälan

Kursen ges för barn med medföljande vuxen och ni gör alla moment på kursen tillsammans. Kursen hålls i Vetenskapens Hus i Stockholm och är ungefär två timmar lång med fikapaus mitt i. Ni utför aktiviteten under ledning av en student från KTH eller Stockholms universitet som arbetar på Vetenskapens Hus.

Datum: lördag 3 december
Starttider: 10:00, 13:00
Längd: ca 2 timmar inkl. fikapaus
Kostnad: 300 kr (för barn tillsammans med vuxen inkl. material och fika)
Målgrupp: barn i åldern 7-12 år tillsammans med en vuxen
Anmälan: Via anmälningsformulär OBS. Kursen är fullbokad.

Anmälan

Kursen kommer att genomföras om tillräckligt många har anmält sig, 10 personer. Ni kommer då att få ett bekräftelsemail med mer information om betalning och annan praktisk information. Om kursen är fullbokad hänvisar vi till något av våra andra kurstillfällen. Fler kurstillfällen kommer publiceras löpande.

Villkor för anmälan

Er anmälan är bindande och eventuell avanmälan sker skriftligt så snart som möjligt, dock senast en vecka före kursstart, sen avanmälan ger inte rätt till ersättning. Om ni bekräftat er plats på kursen med swishbetalning så återbetalas inte avgiften förutom i undantagsfall (läs vidare). Ersättning ges med presentkort (fler detaljer specificeras per kurs). Vetenskapens Hus återbetalar alltid om ert barn blir långvarigt sjuk och med läkarintyg kan styrka att hen ej kan närvara på kursen. Vid kortvarig sjukdom, och andra orsaker som leder till att ert barn missar ett fåtal tillfällen görs ej någon återbetalning eller ersättning. Eventuella ändringar i kursupplägget kan göras.

Betalning

Betalning sker före kursen, via Swish. Detaljer kring betalning skickas ut till den e-postadress du anger vid anmälan.

Trivselregler

OBS! Miljön i laboratorierna vid AlbaNova respektive miljön i Bergianska trädgården skiljer sig åt. Läs därför noga igenom de trivselregler som gäller den lokal du ska besöka. Ta del av våra trivselregler.

Kontakt

Allmänna frågor (om t.ex. anmälan): @email

Ansvarig: Felicia Labor