Isberg Gronland foto Martin Jakobsson

Klimatfestivalen

Skifta fokus till en ljusare, handlingskraftigare horisont tillsammans med dina elever under Klimatfestivalen som går av stapeln i maj varje år.

Idag är vi många som lever med klimatångest och klimatfrågan ska tas på största allvar. Då framtiden ofta målas i mörka färger riskerar vi att bli uppgivna och handlingsförlamade istället för att orka bidra till förändring.

Foto: Martin Jakobsson

För elevgrupper

Tillsammans med klimatforskare från Bolincentret kan du som lärare med dina elever lära er mer om hur klimatet fungerar och inspireras av allt spännande som görs för att hantera den globala uppvärmningen. Under Klimatfestivalen 13-15 maj erbjuder vi aktivitets-torg, föreläsningar och utställningar. Alla bokningsbara föreläsningar och aktiviteter är kostnadsfria, men observera att bokningsregler för sen avanmälan gäller.

För lärare

Vi vill även stötta dig som lärare genom att skifta fokus till en ljusare, handlingskraftigare horisont där vi bättre förstår klimatförändringarna och vilka lösningar som finns tillgängliga. Hos Bolincentret för klimatforskning, där KTH, Stockholms universitet och SMHI ingår, finns samlad klimatkompetens från flera discipliner. Denna kunskapsbank tillgängliggörs i anslutning till Klimatfestivalen i maj, via heldagsfortbildningar för dig som är lärare.

Klimatvandring

Anmäld dig även gärna till en av våra Klimatvandringar, som är lärarfortbildningar i samarbete med Bolincentret för klimatforskning och Stockholms stads miljöförvaltning och utbildningsförvaltning.

Arrangörer

Klimatfestivalen arrangeras av Bolincentret för klimatforskning Stockholms universitet och Vetenskapens Hus med stöd av KTH, SMHI och Stockholm stad.

Kontakt och mer information

klimat@vetenskapenshus.se