Klimatfestivalen online


Om klimatfestivalen

Idag är vi många som lever med klimatoro och klimatfrågan ska tas på största allvar. Då framtiden ofta målas i mörka färger riskerar vi att bli uppgivna och handlingsförlamade istället för att orka bidra till förändring.

Bolincentret och Vetenskapens Hus vill skifta fokus till en ljusare och handlingskraftigare horisont tillsammans med dig och dina elever. Klimatfestivalen i mitten på maj har kommit att bli en årlig tradition med interaktiva aktiviteter, samtal med klimatforskare, paneldebatter, föreläsningar, klimat-quiz, aktivitetstorg och mycket mer.

OBS! Festivalens populärvetenskapliga föreläsningar och den livesända finalen är även är öppen för den intresserade allmänheten.

Digitala forskningsblad för elever

Vill du jobba mer med klimat och miljö med historiska perspektiv?
Då vill vi tipsa dig om de digitala forskningsblad (webbsida Stockholms universitet) som är framtagna i samarbete med& forskare vid Bolincentret för klimatforskning.

Ta del av Klimatfestivalen 2020 i efterhand

Redan 2020 flyttade Klimatfestivalen ut på nätet, p g a pandemin. Såväl föreläsningar, elevaktiviteter som aktivitetstorg genomfördes via Zoom, Facebook, SUplay och kommer framöver även att finnas på URplay. Veckan avslutades med en fullspäckad livesändning.

Mer information om Klimatfestivalen

Arrangörer av Klimatsfestivalen: Bolincentret för klimatforskning och Vetenskapens Hus.
Kontakt: @email

Foto: Elias Strandell