Skolprogram

VIKTIG INFORMATION MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET

För att bidra till begränsning av smittspridningen av Coronavirus i samhället ställer Vetenskapens Hus in alla elevaktiviteter, lärarfortbildningar, evenemang och helgkurser fram till påsk, i ett första skede. Detta inkluderar aktiviteterna i laboratorierna vid AlbaNova, Naturens Hus i Bergianska trädgården och evenemang på mässor och ute i stan.

Ni som gjort bokningar av aktiviteter hos oss under denna period får även denna information via e-post. Inga avbokningsavgifter tas ut i detta läge.

Vi följer noga den information som löpande presenteras av Folkhälsomyndigheten, KTH och Stockholm universitet och anpassar verksamheten efter den.


Så här bokar du

  1. Välj bland våra cirka 100 skolprogram nedan.
  2. Gör bokningsförfrågan via vårt bokningsformulär. Länk till formuläret finns längst ned i varje skolprogram.
  3. Läs om våra priser och villkor och vår integritetspolicy innan du godkänner din bokning.

När vi tagit emot och behandlat din bokningsförfrågan får du en bokningsbekräftelse samt information om praktiska detaljer inför besöket. Periodvis är vi högt belastade, men vi gör vårt bästa för att ta hand om dina önskemål direkt, oftast får du svar inom tre arbetsdagar.

Vid frågor kring bokningar vänligen kontakta ämnes- och kursansvariga. Har du allmänna frågor så maila vh@vetenskapenshus.se.

  • En ek, en bok, en björk

    åk F-3
    Vilka är våra vanligaste träd och vilka finns i våra efternamn? Träden har genom tiderna haft stor betydelse för oss människor både till vardags och till fest.
    Läs mer och boka här
  • Flax – flyttfåglar och klimat

    gy
    Vart tar fåglarna vägen på hösten? Hur hittar de tillbaka på våren och hur påverkas deras flyttbeteende av ett allt varmare klimat?
    Läs mer och boka här
  • Från råvara till vara

    åk F-3
    Vad tillverkar man dricksglas, SL-kort och jeans av? Vi funderar över hur olika produkter tillverkas, vilka råvaror som används och hur de kan komma tillbaka in i kretsloppet genom återvinning eller återanvändning.
    Läs mer och boka här
  • Hur långt kan ett frö flyga?

    åk F-3
    Visste du att en kokosnöt kan flyta över 500 mil i havet för att sedan spolas upp på en strand och gro, medan jordnötsplantan själv borrar ner sina frukter direkt i jorden? Det finns många olika sätt som växterna sprider sina frukter och frön på.
    Läs mer och boka här
  • I Linnes fotspår

    åk 4-6
    Vi reser tillbaka till 1700-talet för att gå en vandring genom Bergianska trädgården och genom Carl von Linnés liv. Hur levde Linné, och vad gjorde han för vetenskapen? Vi möter också många intressanta växter, både svenska och exotiska, som Linné och hans lärjungar mötte och studerade.
    Läs mer och boka här
  • I Linnes fotspår

    åk 7-9
    Vi reser tillbaka till 1700-talet för att gå en vandring genom Bergianska trädgården och genom Carl von Linnés liv. Hur levde Linné, och vad gjorde han för vetenskapen? Vi möter också många intressanta växter, både svenska och exotiska, som Linné och hans lärjungar mötte och studerade.
    Läs mer och boka här
  • I Linnés fotspår

    åk F-3
    Vi reser tillbaka till 1700-talet för att gå en vandring genom Bergianska trädgården och genom Carl von Linnés liv. Hur levde Linné, och vad gjorde han för vetenskapen? Vi möter också många intressanta växter, både svenska och exotiska, som Linné och hans lärjungar mötte och studerade.
    Läs mer och boka här
  • Istidsspår

    åk F-3
    Vi lever i en föränderlig värld där rinnande vatten, vågor, glaciärer och kontinentalplattors rörelser ständigt formar vår omgivning. De senaste istiderna har med stor kraft påverkat landskapet och lämnat många olika spår.
    Läs mer och boka här
  • Jul i växthuset

    åk F-3
    Saffran, ingefära och kakao. Vad vore väl julen utan alla de växter som förgyller vår mörka vinterperiod med dofter, smaker och härliga färger från världens alla hörn.
    Läs mer och boka här
  • Jul i växthuset

    gy
    Saffran, ingefära och kakao. Vad vore väl julen utan alla de växter som förgyller vår mörka vinterperiod med dofter, smaker och härliga färger från världens alla hörn.
    Läs mer och boka här