Kärleksliv

Förälskelse, lust och preventivmedel är några aspekter av vårt kärleksliv som berörs under denna interaktiva föreläsning och växtvandring i Bergianska trädgården. Innehållet i vandringen varierar med säsong. Vi berättar om växterna i parfym, kosmetika och preventivmedel och tar upp hur människorna gjorde innan dagens preventivmedel fanns.
Plats
Naturens Hus
Målgrupp
grundskolan åk 8-9
Tid
120 min, året runt

Gruppstorlek: max 34 elever

Teori

Hur lockar vi till oss någon? Vi anknyter till senaste forskningen och funderar över vad som kan vara lockande. Besöket består av en föreläsning i Naturens Hus samt en vandring i Bergianska trädgården, där vi tittar närmare på de växter som påverkar vårt välbefinnande och vår sexualitet. Vad har p-piller och kondomer med växter att göra? Under en vandring i Bergianska trädgården berättar vi om växternas betydelse för vår sexualitet och hälsa. Vi anknyter även till människoapornas sexualitet. Om tiden räcker till bekantar vi oss även med Linnés sexualsystem och drar kopplingar till hur växterna lockar till sig sina pollinatörer för sin förökning.

Anknytning till kurs-/ämnesplan

Kropp och hälsa. Djurens sexualitet och reproduktion samt kopplingar till människans sexualitet och reproduktion. Metoder för att förebygga sexuellt överförbara sjukdomar och oönskad graviditet i ett historiskt perspektiv. Historiska och nutida upptäckter.

Inför besöket

Inför besöket behövs inga förkunskaper. Välkommen att boka besök!