Micro:bit är ett utvecklingskort speciellt framtaget för programmering i skolan. Men vad kan man egentligen göra med en Micro:bit och hur kommer man igång med hårdvaruprogrammering i klassrummet?
Hårdvaruprogrammering är ett begrepp som är en syntes av programmering (mjukvara) och hårdvara (ex. lampor, hårdvara och sensorer). Micro:bit är ett fantastiskt verktyg för elever på många nivåer och erbjuder inspirerande upplägg för att jobba ämnesövergripande inom t.ex. fysik, slöjd och matematik. Micro:bits kan programmeras med flera olika språk: både med block (MakeCode) och textbaserad programmering (Python). Vi skräddarsyr ett upplägg som passar era behov och förkunskaper.
Vid fortbildningstillfället kommer vi att gå igenom:
- Översikt av programmeringsmiljö (MakeCode) eller Mu (Python).
- Grundläggande teori om elektronik och komponenter. Hur kopplar man samman dessa med en Micro:bit?
- Programmera ett trafikljus. Styr lysdioder med Micro:bit och programmera ett riktigt trafikljus.
- Demonstrationsworkshop med avancerade projekt: robotprogrammering, sensorer (rörelse, ljus, magneter), displayer och LED-matriser.
Vi erbjuder även fortsättningskurser för er som redan är igång men som vill ta era Micro:bit-färdigheter till nästa nivå. Då kan vi t.ex. erbjuda fördjupning inom robotkonstruktion eller design av smarta enheter.