Vy Stockholm, Stadshuset

Klimatvandring i grupp - 4 grader varmare, del 2

Enligt IPCC kommer jorden att vara ungefär fyra grader varmare år 2100 om vi inte gör något åt klimatförändringarna. Vad kan vi och andra göra för att undvika en fyrgradig uppvärmning?

Tillsammans med miljöförvaltningen i Stockholm så promenerar vi från Sergels torg till Berzelii park. Längs vägen gör vi olika stopp där vi ser vad som redan görs idag i Stockholm för att minska utsläppen av växthusgaser, och vad som görs för att hantera effekterna av klimatförändringarna. Vi pratar också om hur eleverna själva kan engagera sig.

Det här är den andra klimatvandringen av två som anordnas av Stockholms stads miljöförvaltning, utbildningsförvaltning, Vetenskapens Hus och Bolincentret för klimatforskning.

"Del 1 "4 grader kallare", den första vandringen, sätter fyra grader varmare i perspektiv, genom att visa hur Stockholm såg ut när det var 4 grader kallare. Vi rekommenderar den som är intresserad att delta i båda vandringarna.

Vandringarna finns tillgängliga via appen Tidsmaskinen. Där hittar du karta, beskrivningar och kluriga quiz-frågor. Sök efter rundan fyra_grader_varmare för båda vandringarna.

Klädkod: Vandringen är utomhus, så se till att klä dig efter väder och att du har bra skor. 

Föreslå ett datum

Ni föreslår via anmälningslänken några datum när gruppen av lärare är intresserade av att genomföra fortbildningen. 

Målgrupp
lärare i grundskolan åk 4-6, men även lärare i andra årskurser är välkomna för inspiration och idéer.
Längd
3 tim
Gruppstorlek
30 deltagare
Övrigt

Kostnadsfritt. OBS! Vid avanmälan senare än 5 arbetsdagar före kursstart debiteras 1 000 kr/deltagare. 10 000 kr för sen avanmälan av gruppbokning.

Plats
Sergelgatan 12
Kostnad
Kostnadsfritt för alla!
Kontakt
klimat@vetenskapenshus.se