Klimatvandring i grupp, 4 grader kallare, del 1

Enligt IPCC kommer jorden att vara ungefär fyra grader varmare år 2100 om vi inte gör något åt klimatförändringarna. Men vad innebär det egentligen? Hur mycket “fyra grader” är, är svårt att begripa.

Del 1, "4 grader kallare"; under den här fortbildningen kommer vi tillsammans med forskare från Bolincentret för klimatforskning att sätta 4 grader i perspektiv genom att fundera på hur jorden skulle vara om temperaturen var 4 grader kallare (istället för 4 grader varmare). Då täcktes Sverige och Stockholm av en flera kilometer tjock inlandsis. Vi startar vid Koppartälten i Haga och avslutar vid Brunkebergstorg. Längs promenaden tittar vi bland annat på rullstensåsar, flyttblock och isräfflor. Vi studerar istidsspår mitt i Stockholm.

Det här är den första klimatvandringen av två som anordnas av Bolincentret för klimatforskning, Vetenskapens Hus, Stockholms stads miljöförvaltning och utbildningsförvaltning.

Klädkod: Vandringen är utomhus, så se till att klä dig efter väder och att du har bra skor. 

Föreslå ett datum

Ni föreslår via anmälningslänken några datum när gruppen av lärare är intresserade av att genomföra fortbildningen. 

Vill du jobba mer med klimat och miljö med historiska perspektiv?
Här finns forskningsblad att använda i undervisningen.

"Stockholm climate walk" som du kan se via denna länk. En produktion av Alasdair Skelton för kursen Tellus ,vid Stockholms universitet, och för Bolincentret för klimatforskning. Vandringen är i stort sett densamma som 4 grader kallare.

Program
Vandringen startar vid Koppartälten i Haga och avslutas vid Brunkebergstorg. Kort stop på café.
Målgrupp
lärare åk 4-6
Längd
3 tim
Gruppstorlek
30 deltagare
Plats
Koppartälten Hagaparken
Kostnad
Kostnadsfritt för alla!