Vy Stadshuset

Klimatvandring – 4 grader varmare, del 2

Enligt IPCC kommer jorden att vara ungefär fyra grader varmare år 2100 om vi inte gör något åt klimatförändringarna. Vad kan vi och andra göra för att undvika en fyrgradig uppvärmning?

Längs vägen gör vi olika stopp där vi ser vad som redan görs idag i Stockholm för att minska utsläppen av växthusgaser, och vad som görs för att hantera effekterna av klimatförändringarna. Vi pratar också om hur eleverna själva kan engagera sig.

För att du själv ska kunna ta med dina elever på en egen Klimatvandring får du dessutom tillgång till handledning, pedagogiska verktyg, arbetsuppgifter och laborationer för klassrummet.

Klimatvandringen leds av Anette Almlöf från miljöförvaltningen och besöksledare från Vetenskapens Hus.

Det här är den andra klimatvandringen av två som anordnas av Stockholms stads miljöförvaltning, utbildningsförvaltning, Vetenskapens Hus och Bolincentret för klimatforskning.

"Del 1 "4 grader kallare", den första vandringen, sätter fyra grader varmare i perspektiv, genom att visa hur Stockholm såg ut när det var 4 grader kallare. Vi rekommenderar den som är intresserad att delta i båda vandringarna.

Klädkod: Vandringen är utomhus, så se till att klä dig efter väder och att du har bra skor.

Inbjudan till fortbildningen (pdf).

Vill du jobba mer med klimat och miljö med historiska perspektiv?
Här finns forskningsblad att använda i undervisningen.

Målgrupp
lärare åk 4-6 (fungerar bra även för åk 6-9 och gymn)
Längd
3 tim
Tid
Wednesday 12 August 2020 13:00 - 16:00
Kostnad
Kostnadsfritt för alla!
Plats
Sergelstorg 12
Kontakt
klimat@vetenskapenshus.se