Aktuellt

Tips på fortbildningar

Publicerad 2023-01-05

Är du sugen på en lärarfortbildning hos oss? Är din skola partner så är fortbildningen kostnadsfri!

Just nu kan du till exempel anmäla dig till en eftermiddag i kemilabbet där du får fördjupa dig inom nanomaterial. Under våren erbjuder vi även dig och ditt lärarlag fortbildningar som ni kan välja ur vår lista. Vi har ett utbud där ni kan föreslå en tid och ett upplägg som passar er.

Läs mer om våra fortbildningar.

Fysikdagarna i juni

Publicerad 2023-03-09

Hur kan vi diskutera klimatförändringar inom fysikämnet? Kan NASA ändra asteroidbanor och hur ser det ut i laboratorierna som jagar mörk materia?

Välkommen till Svenska Fysikersamfundets konferens som i år hålls i AlbaNova. Programmet vänder sig till dig som är gymnasielärare och du får möjlighet att både diskutera undervisning och uppdatera dig om den senaste forskningen och om Nobelpriset. Missa inte all spännande fysik som presenteras - anmäl dig nu!

Tid: 14-16 juni
Plats: AlbaNova universitetscentrum

Hello STEM: Sommarkurs med Hello World!

Publicerad 2023-02-22

Gillar du att måla, skriva, designa eller bygga saker? Häng då med på sommarens häftigaste läger och gör allt det du tycker är kul – men med en digital twist!

I sommar anordnar vi Hello STEM! som är en kostnadsfri sommarkurs i samarbete med Hello World! Sommarkursen kommer förutom vårt vanliga innehåll med laborationer inom naturvetenskap, teknik och matematik (STEM) att ha den tydliga inriktningen "Digitalt skapande och programmering".

Ansökan till kursen görs via Hello Worlds hemsida och vid ansökan väljer du vilken studio (inriktning) du är intresserad av.

Testklasser i biologi sökes

Publicerad 2023-02-20

Just nu uppdaterar vi några av skolprogrammen i Edvard Andersons växthus. Därför söker vi nu testklasser som får prova aktiviteterna.

Hör av dig till biologi@vetenskapenshus.se om du är intresserad.

Åk 7–9 Växternas ekologi och mångfald (går att boka från v. 12)
De livsviktiga producenterna! Med växter som utgångspunkt diskuterar vi faktorer som påverkar ett ekosystem. I växthuset upplever vi mångfalden av växter jorden runt.

Vi firar Pi-dagen

Publicerad 2023-02-16

Vilken volym har en pizza med radien z och tjockleken a? Svaret är: Pizza.
Matematikens högtidsdag närmar sig...

Under Pi-dagen elever möta matematikforskare som berättar om spännande och aktuella ämnen. Upptäck också intressant matematik genom något av våra skolprogram som leds av studenter från KTH och Stockholms universitet.

Programmet vänder sig till elever i åk 7-9 och gymnasiet och syftet med dagen är att inspirera och väcka nyfikenhet för matematikämnet. Besökarna får också information om hur det kan vara att plugga eller jobba som matematiker.

Teknikåttans frågetävling närmar sig

Publicerad 2023-01-01

Vinn 30 000 kr till klasskassan!

Teknikåttans frågetävling börjar med en kvaltävling i slutet av januari där eleverna tävlar online. I maj går rikstävlingen av stapeln. Klassen har möjlighet att vinna upp till 30 000 kr till klasskassan.

Tid: Kvaltävlingen genomförs 26 januari - 2 februari.
Sista anmälningsdag är den 25 januari.

Tekniska problem just nu

Publicerad 2022-12-20

Just nu kan du uppleva tekniska problem på vår webb. Vi jobbar med att åtgärda det.

Frågor om ditt kommande besök kan besvaras via tel: 08 790 98 22, mån-tors kl. 9-17 eller via @email

Det går att skicka in bokningsförfrågningar och vi behandlar dem i turordning.