Läger och tävling i fysik för elever

Tycker du fysik är roligt och vill vara med och forska en hel helg?

Kolla in vårt forskningsläger 9-10 oktober! Sista anmälningsdag 27 sep. Lägret kan leda dig till en av världens största tävlingar inom fysik – IYPT, International Young Physicists Tournament. Under lägret löser vi tillsammans avancerade forskningsproblem. Arbetet under helgen kan användas som grund för ditt gymnasiearbete och för att kandidera till att delta i Sveriges lag vid den internationella finalen av IYPT 2022.

Efter att ha arbetat med problemen under året fram till våren väljs fem ungdomar ut, och de får bilda Sveriges landslag 2022 som kan utmana resten av världen med all den forskning som de svenska eleverna tillsammans fått fram. Plats för tävlingen är ej bestämd än. Vi börjar med att bjuda in till ett forskningsläger. Det finns inget krav på att tävla även om du är med på lägret.

Förberedande forskningsläger för gymnasielever

Andra helgen i oktober anordnar Vetenskapens Hus och IYPT Sverige tillsammans med Fysikum, Stockholms universitetet och Danderyds gymnasium forskningsläger för gymnasieelever som en förberedelse inför tävlingen.

Under några intensiva dagar får gymnasieelever möjlighet att vetenskapligt undersöka några av IYPT-problemen, göra experiment, jämföra med teori samt diskutera massor av spännande fysik, teknik och matematik långt över gymnasienivån.

Tid

Lägret startar lördag 9 oktober kl. 9:00, och avslutas på söndag 10 oktober kl. 17.00.

Anmälan

Anmälan till forskningslägret i Stockholm senast 27 september till stefan.aminneborg@vetenskapenshus.se

Mer information

Inbjudan med mer information IYPT 2021.

Program

Program forskningslägret IYPT 2021.