Ringmärkning av vilda fåglar FULLBOKADE

Välkommen på visning av hur en riktig ringmärkning av vilda fåglar går till. Ta chansen att uppleva ett nära möte med fåglar och höra berättelser om fåglar, fågelflyttning och ringmärkning. Hela familjen är välkommen!

Se inslag i TV4 morgon 29 januari.

Stockholm har aldrig tidigare haft regelbunden publik visning av ringmärkning av vilda fåglar, men nu öppnar vi upp för detta! Under tre söndagar i januari 2023 håller vi publika guidningar för allmänheten. Vi kommer att fånga fåglar som blåmesar, steglits och större hackspett för att ringmärka och därefter släppa.

Guidningen hålls av Johan Lind, docent i etologi vid Stockholms universitet och ringmärkare Alva Lind. Vi håller till i den gröna boden vid vår lokal Naturens Hus i Bergianska trädgården. Vill du uppleva detta så anmäler du dig via länken nedan.

Ringmärkning har funnits i mer än 100 år och har sedan start spelat en fundamental roll för forskning om fåglar. Metoden används fortfarande både inom grundforskning och för tillämpad forskning vid till exempel miljöövervakning av de svenska fåglarnas populationer.
OBS! Föranmälan krävs via formulär, eftersom det är begränsat med utrymme (max 20 personer per visning).

Datum: 15, 22, 29 januari 2023 EVENEMANGET ÄR FULLBOKAT ALLA DAGAR! Maila för att komma på väntelista för eventuella avbokningar. 
Starttider: 9:30, 10:15, 11:15, 12:00
Längd: 30 min
Kostnad: gratis
Målgrupp: Vuxna och barn i sällskap av vuxen
Anmälan: Via anmälningsformulär Fullbokat!

Trivselregler

Miljön i Bergianska trädgården är unik. Läs därför igenom våra trivselregler.

Kontakt

Allmänna frågor (om t.ex. anmälan): @email

Hitta hit

Vår lokal Naturens Hus ligger precis söder om Bergianska trädgården bredvid Brunnsviken östra strand.

Adress: Gustafsborgsvägen 20. Kartnål Google maps.
Buss: buss 50 till Universitetet eller Bergiusvägen, eller buss 540 till Frescati. Dessa bussar går till/från tunnelbanestation Universitetet.
T-bana: till station Universitetet. Promenad därifrån ca 10 minuter, eller buss.
Roslagsbanan: från Östra Station mot Näsbypark, eller omvänt, till den nya stationen Universitetet.
Bil: Kör Norrtäljevägen till avfart vid Naturhistoriska riksmuseet. Närmaste parkering är vid Plantagen vid Bergianska trädgårdens ingång.