Tävla med ditt gymnasiearbete

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik.

Alla projekt med koppling till dessa ämnen är välkomna att tävla. Det är inga inträdeskrav och du behöver inte ha kommit fram till ett särskilt resultat. Det enda som krävs är att du är intresserad, nyfiken och vill lyckas med ditt projekt!

Alla kan delta i tävlingen!

  • Genom att delta i tävlingen med ditt projekt, ges du som går i åk 3 möjlighet att lyckas bättre med ditt gymnasiearbete eller egna projekt, och en chans för dig som vill ta ditt projekt ett steg längre.
  • Vi erbjuder jurymöten, sociala aktiviteter, projektutställning, inspiration för framtida studier och arbetsliv genom möten med universitet samt öppna föreläsningar online.
  • Bra tillfälle även för elever i åk 2 att inspireras inför sitt kommande val av gymnasiearbete.
  • Det är öppet för alla från hela Sverige.

Skolbesök - intresseanmälan

Boka in ett skolbesök med en av Unga Forskares skolambassadörer som berättar mer om Utställningen Unga Forskare 2022 för dina elever, och varför de ska delta! Besöket genomförs digitalt eller på plats.

Intresseanmälan skolbesök, via formulär.

Tävla med gymnasiearbetet - intresseanmälan

Du kan redan nu göra en icke bindande intresseanmälan för att visa upp ditt bidrag och vara med och tävla i utställningen Unga Forskare.

Intresseanmälan inför tävlingen, via formulär.

Anmälan

Anmälan är öppen 7 jan-7 feb 2022. 

Du anmäler dig genom att ladda upp ditt projekt på Unga Forskares hemsida eller en sammanfattning.  Projektet behöver inte vara färdigt när du anmäler dig.

Ditt projekt bedöms av vår jury. Du får feedback tillbaka på ditt projekt. Många av projekten går vidare till semifinal.

Semifinal

Unga Forskares semifinal i Stockholm anordnas på plats i AlbaNova måndagen den 7 mars.

Final

Final: 4-7 april. 

Mer information

Läs mer om Utställningen Unga Forskare.