Covid och ditt besök hos oss

Publicerad 2020-06-22

Vi hälsar er besökare varmt välkomna till oss både på plats och online under hösten 2020. Vi tar emot er med nya rutiner och stor omsorg.

Särskilda villkor p g a sjukdom gäller under rådande pandemi. Om- och avbokning kan göras ända fram till aktivitetsstart. Villkoren gäller båda parter.

Vi följer den information som löpande presenteras av Folkhälsomyndigheten, KTH och Stockholms universitet och anpassar verksamheten utifrån den. Ert besök kan därför med kort varsel komma att påverkas och vi frångår under perioden våra normala avgifter för sen avbokning.

Följande gäller vid ditt besök hos oss

Vid ankomst inväntar ni besöksledare på angiven plats utomhus. Varje elevgrupp med medföljande lärare använder separata ingångar, elevytor och toaletter som finns i anslutning till laboratorierna. Vid ankomst ska besökare tvätta händerna, alternativt använda handsprit.

Under besöket sker ingen närkontakt med våra besöksledare utan du som lärare ansvarar för att hjälpa dina elever under aktiviteten. Besöksledaren håller ett säkert avstånd till såväl lärare som elever.

Efter besöket är det inte tillåtet att dröja sig kvar i lokalerna - ni har alltså endast tillträde till lokalerna under den bokade tiden.

Säkerhetszoner i lokalerna

Vi har delat in våra lokaler i olika zoner och tar emot högst en klass med högst 34 elever och två medföljande lärare per zon, så att de olika grupperna inte ska mötas.

I laboratorierna vid AlbaNova finns två zoner som är på separata våningsplan.

I Naturens Hus i Bergianska trädgården vistas vi antingen avskilt i vårt hus eller i trädgården. I växthusen och utomhus vistas vi tillsammans med trädgårdens personal och andra besökande, som vi givetvis håller avstånd till.

Tillträde till lokalerna tillåts endast på er bokade tid. På så sätt undviker ni möten utanför den egna elevgruppen.

Vi avråder från att förtära matsäck i våra lokaler och håller lokalerna stängda under lunchtid (kl. 12-13) för att upprätthålla förstärkta städrutiner mellan besöken.

Tillsammans minskar vi smittspridningen

Våra nya rutiner innebär en minskad kapacitet men också att vi uppnår våra mål för att undvika smittspridning:

  • Minimera kontakt mellan vår personal och besökare.
  • Undvika kontakter mellan olika besöksgrupper (inom den egna elevgruppen fortsätter ni förstås att följa skolans riktlinjer för kontakt mellan elever).
  • Underlätta för besökare att hålla en god hygien.

Som förberedelse inför besöket hos oss är det bra om eleverna är införstådda med dessa anpassningar. Vi ser fram emot att mötas igen på plats – tillsammans håller vi i, håller ut och håller avstånd.

Sidan uppdaterades 2020-09-03 kl. 16.30