Vetenskapens Hus snart också på Observatoriekullen!

Publicerad 2018-09-01
Invigning Vetenskapens Hus

Den 24 augusti 2018 hade vi smyginvigning av Gamla Observatoriet vid Odenplan, efter att Stockholms stad köpt byggnaden av Kungliga Vetenskapsakademien.

Vi i Vetenskapens Hus arbetar nu med utvecklingen av innehållet av den pedagogiska verksamheten och i slutet av 2019 beräknas museet öppna portarna.

Fokus ligger på skolelever och lärarfortbildningar, men även allmänheten kommer på sikt att kunna besöka Observatoriet.
 
Läs om nyheten på Pedagog Stockholm och på DN Stockholms Facebooksida.


Gamla observatoriet utvecklas

Publicerad 2018-02-23

Nu ska Gamla Observatoriet utvecklas till ett naturvetenskapligt center för stadens elever och lärare där lokalernas unika historia och arkitektur nyttjas.

Stockholms stad köper nu det Gamla Observatoriet från 1753 av Kungliga Vetenskapsakademien. Vetenskapens Hus ska tillsammans med Stockholms stad driva utvecklingen av innehåll och aktiviteter. Besökarna ska möta vetenskapshistoria, digitalisering, rymdforskning och mycket annat.

– Vårt mål är att skapa en ny och kreativ mötesplats mellan skolorna, akademin och ideella organisationer som bidrar till barns utveckling och höjda skolresultat, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) i ett pressmeddelande.

Se inslag på SVT.

Byggnaden ligger i Observatorielunden nära Odenplan och här har museiverksamhet bedrivits 1991-2014. I lokalerna finns idag även kontor och kafé.