Klimatfrågan brinnande het

Publicerad 2018-08-13
Isberg vid Grönland

Vi vill tipsa om vad vi erbjuder med fokus på klimatet och en hållbar utveckling, för både för dig som lärare och för dina elever.

Vi ger en kostnadsfri fortbildning den 13 resp. 14 november, tillsammans med Bolincentret för klimatforskning och Stockholms stad.

Boka även våra skolprogram för elever med tema "Miljö och hållbar utveckling".

Fortbildningen "Klimatfortbildning med ljus horisont"

Under fortbildningen "Klimatfortbildning med ljus horisont" lär vi oss mer om hur klimatet fungerar och vad vi själva kan göra för att minska våra utsläpp av växthusgaser. Vi lyssnar på föreläsningar med klimatforskare och du får med dig ett pedagogiskt material, ett ”klimat-kit”, till din undervisning.

Syftet med fortbildningen är att möta den växande oro som unga känner inför klimatförändringarna, det som i media har kallats klimatångest, med faktakunskap och matnyttiga tips på vad man själv kan göra för att minska sin påverkan.

Lunch och fika ingår. Varmt välkommen med din anmälan!

Mer info och anmälan till den 13 nov (åk 7-9/gy).
Mer info och anmälan till den 14 nov (åk 4-9).

Skolprogram med tema miljö och hållbar utveckling

Du kan boka skolprogram med miljötema. När du söker efter skolprogram på vår hemsida, välj temat ”Miljö, hållbar utveckling” så ser du vårt utbud. Med våra skolprogram Grätzelsolceller, Mat miljö och rättvisa, Mat från hela världen, Regnskogsträd eller ökenväxt, Solpaneler och vindkraft kan du lätt knyta an till din klimatundervisning.

Boka skolprogram för dina elever med tema ”Miljö och hållbar utveckling”.