Sommarkurs för tjejer

Går du kursen nu och letar efter information om aktuell kurs? Klicka här!

Tycker du att det är kul att laborera naturvetenskapligt och träffa nya vänner och är tjej? Avslutar du åk 5-9 i grundskolan våren 2016 så är detta en rolig aktivitet för dig i sommar, som är helt kostnadsfri! Ta chansen att prova på aktiviteter som du har glädje av både nu och i framtiden!

Vad gör vi under kursen?

Designa din egen produkt och skriv ut den i någon av våra 3D-skrivare, besök Edvard Andersons tropiska växthus, programmera robotar, upptäck flytande kväve, laborera i vårt välutrustade kemilabb och lär dig mer om alla mineral/ädelstenar. Detta och mycket mer kan du ta del av under en händelserik vecka på Vetenskapens Hus där du handleds av studenter från KTH och Stockholms universitet.

2 000 tjejer!

Vetenskapens Hus har anordnat sommarkurser för tjejer sedan 2005 i samarbete med flera aktörer för att öka tjejers intresse för naturvetenskap och teknik. I år ges sommarkursen i samarbete med Stockholms stad. Sedan starten har omkring 2 000 tjejer deltagit på sommarkursen. Läs mer i artikel i DN 130817.

Tider och anmälan

Sommarkursen för tjejer är kostnadsfri och ges i år genom ett samarbete mellan Stockholms stad och Vetenskapens Hus. Kursen är en vecka lång (måndag till fredag) och ges vid två tillfällen i augusti. En typisk kursdag består av två aktiviteter en före lunch, 10-12, och en efter lunch, 13-15, detta med undantag för första och sista dagen som kan vara lite längre.

Datum för kursen sommaren 2015:

Kurstillfälle 1: 3 augusti - 7 augusti, kl. 10-15
Kurstillfälle 2: 10 augusti - 14 augusti, kl. 10-15
2015 års sommarkurs är fullbokad. Däremot går det fortfarande att ställa sig i kö.

Intresseanmälan till sommarens kurs 2016 öppnar under våren.

Inbjudan till Sommarkurs för tjejer

Kontakt

Ansvarig
Christofer Andersson
christofer.andersson@vetenskapenshus.se
08-790 98 16

KTH-Stockholm-SU.png