Sommarkurs för tjejer

Tycker du att det är kul att laborera naturvetenskapligt och träffa nya vänner och är tjej? Avslutar du åk 5-9 i grundskolan våren 2015 så är detta en rolig aktivitet för dig i sommar, som är helt kostnadsfri! Ta chansen att prova på aktiviteter som du har glädje av både nu och i framtiden!

Vad gör vi under kursen?

Designa din egen produkt och skriv ut den i någon av våra 3D-skrivare, besök Edvard Andersons tropiska växthus, programmera robotar, upptäck flytande kväve, laborera i vårt välutrustade kemilabb och lär dig mer om alla mineral/ädelstenar. Detta och mycket mer kan du ta del av under en händelserik vecka på Vetenskapens Hus där du handleds av studenter från KTH och Stockholms universitet.

2 000 tjejer!

Vetenskapens Hus har anordnat sommarkurser för tjejer sedan 2005 i samarbete med flera aktörer för att öka tjejers intresse för naturvetenskap och teknik. I år ges sommarkursen i samarbete med Stockholms stad. Sedan starten har omkring 2 000 tjejer deltagit på sommarkursen. Läs mer i artikel i DN 130817.

Tider och anmälan

Sommarkursen för tjejer är kostnadsfri och ges i år genom ett samarbete mellan Stockholms stad och Vetenskapens Hus. Kursen är en vecka lång (måndag till fredag) och ges vid två tillfällen i augusti. En typisk kursdag består av två aktiviteter en före lunch, 10-12, och en efter lunch, 13-15, detta med undantag för första och sista dagen som kan vara lite längre.

Datum för sommarens kurser:

Kurstillfälle 1: 3 augusti - 7 augusti, kl. 10-15
Kurstillfälle 2: 10 augusti - 14 augusti, kl. 10-15
Årets sommarkurs är fullbokad. Däremot går det fortfarande att ställa sig i kö.

Intresseanmälan till sommarens kurs 2015 görs genom att klicka här: Anmälningsformulär

Inbjudan till Sommarkurs för tjejer

Kontakt

Anmälan
Christofer Andersson
christofer.andersson@vetenskapenshus.se
08-790 98 16

Ansvarig
Johan Lundberg
johan.lundberg@vetenskapenshus.se
08-790 98 11

KTH-Stockholm-SU.png