Sommarkurs för tjejer

På grund av hög belastning kan det just nu ta lite längre tid att få svar på sin fråga/intresseanmälan. Vi ber om ursäkt för detta!

Tycker du att det är kul att laborera naturvetenskapligt och träffa nya vänner och är tjej? Avslutar du åk 5-9 i grundskolan våren 2016 så är detta en rolig aktivitet för dig i sommar, som är helt kostnadsfri! Ta chansen att prova på aktiviteter som du har glädje av både nu och i framtiden!

Vad gör vi under kursen?

Designa din egen produkt och skriv ut den i någon av våra 3D-skrivare, besök Edvard Andersons tropiska växthus, lär dig mer om programmering och elektronik, upptäck flytande kväve och laborera i vårt välutrustade kemilabb. Detta och mycket mer kan du ta del av under en händelserik vecka på Vetenskapens Hus där du handleds av studenter från KTH och Stockholms universitet.

2 000 tjejer

Vetenskapens Hus har anordnat sommarkurser för tjejer sedan 2005 i samarbete med flera aktörer för att öka tjejers intresse för naturvetenskap och teknik. I år ges sommarkursen i samarbete med KTH (ICES), SU (kemi), Scania, IBM och FLIR. Sedan starten har omkring 2 000 tjejer deltagit på sommarkursen. Läs mer i artikel i DN 130817.

Datum och anmälan

Sommarkursen för tjejer är kostnadsfri och ges i år genom ett samarbete mellan Vetenskapens Hus och KTH (ICES), SU (kemi), Scania, IBM och FLIR. Kursen är en vecka lång (måndag till fredag) och ges vid två tillfällen i augusti. En typisk kursdag består av två aktiviteter en före lunch, 10-12, och en efter lunch, 13-15, detta med undantag för första och sista dagen som kan vara lite längre.

Datum för kursen sommaren 2016

Kurstillfälle 1, den 1 aug – 5 aug kl. 10-15
Kurstillfälle 2, den 8 aug – 12 aug kl. 10-15

Ladda ner och läs inbjudan till årets Sommarkurs för tjejer här: Inbjudan 2016
Intresseanmälan till Sommarens kurs för tjejer 2016 gör genom att klicka här: Anmälningsformulär

Kontakt

Allmänna frågor
barnkurs@vetenskapenshus.se

Ansvarig
Christofer Andersson
christofer.andersson@vetenskapenshus.se
08-790 98 16

kth-liten-sommarkurs16.pngsu-liten-sommarkurs16.pngscania-liten-sommarkurs16.pngices-liten-sommarkurs16.pngibm-liten-sommarkurs16.pngflir-liten-sommarkurs16.png