Sommarkurs för tjejer

Går du kursen nu och letar efter information om aktuell kurs? Klicka här!

Tycker du att det är kul att laborera naturvetenskapligt och träffa nya vänner och är tjej? Avslutar du åk 5-9 i grundskolan våren 2017 så är detta en rolig aktivitet för dig i sommar, som är helt kostnadsfri! Ta chansen att prova på aktiviteter som du har glädje av både nu och i framtiden!

Vad gör vi under kursen?

Designa din egen produkt och skriv ut den i någon av våra 3D-skrivare, besök Edvard Andersons tropiska växthus, lär dig mer om programmering och elektronik, upptäck flytande kväve och laborera i vårt välutrustade kemilabb. Detta och mycket mer kan du ta del av under en händelserik vecka på Vetenskapens Hus där du handleds av studenter från KTH och Stockholms universitet.

2 000 tjejer

Vetenskapens Hus har anordnat sommarkurser för tjejer sedan 2005 i samarbete med flera aktörer för att öka tjejers intresse för naturvetenskap och teknik. I år ges sommarkursen i samarbete med KTH (ICES), SU (kemi), Scania, IBM och FLIR. Sedan starten har omkring 2 000 tjejer deltagit på sommarkursen. Läs mer i artikel i DN 130817.

Datum och anmälan

Sommarkursen för tjejer är kostnadsfri och ges i år genom ett samarbete mellan Vetenskapens Hus och KTH (ICES), SU (kemi), Scania, IBM och FLIR. Kursen är en vecka lång (måndag till fredag) och ges vid två tillfällen i augusti. En typisk kursdag består av två aktiviteter en före lunch, 10-12, och en efter lunch, 13-15, detta med undantag för första och sista dagen som kan vara lite längre.

Datum för kursen sommaren 2017

Mer info kommer i vår.

Information till företag

Vetenskapens Hus har anordnat Sommarkurs för tjejer i samarbete med fler olika aktörer. Vi letar nu efter nya samarbetspartners för att kunna nå fler tjejer och visa på vilka fantastiska möjligheter som finns i näringslivet.

För mer information: Information till företag (pdf)

Kontakt

Allmänna frågor
barnkurs@vetenskapenshus.se

Ansvarig
Christofer Andersson
christofer.andersson@vetenskapenshus.se
08-790 98 16

kth-liten-sommarkurs16.pngsu-liten-sommarkurs16.pngscania-liten-sommarkurs16.pngices-liten-sommarkurs16.pngflir-liten-sommarkurs16.png