Sommarkurs för tjejer

Tycker du att det är kul att laborera naturvetenskapligt och träffa nya vänner och är tjej? Avslutar du åk 5-9 i grundskolan våren 2017 så är detta en rolig aktivitet för dig i sommar, som är helt kostnadsfri! Ta chansen att prova på aktiviteter som du har glädje av både nu och i framtiden!

Vad gör vi under kursen?

Designa din egen produkt och skriv ut den i någon av våra 3D-skrivare, besök Edvard Andersons tropiska växthus, lär dig mer om programmering och elektronik, upptäck flytande kväve och laborera i vårt välutrustade kemilabb. Detta och mycket mer kan du ta del av under en händelserik vecka på Vetenskapens Hus där du handleds av studenter från KTH och Stockholms universitet.

2 400 tjejer

Vetenskapens Hus har anordnat sommarkurser för tjejer sedan 2005 i samarbete med flera aktörer för att öka tjejers intresse för naturvetenskap och teknik. I år ges sommarkursen i samarbete med KTH (ICES), SU, Stockholms stad, Scania, Sandvik, IBM och FLIR. Sedan starten har omkring 2 400 tjejer deltagit på sommarkursen. Läs mer i artikel i DN 130817.

Datum och anmälan

Sommarkursen för tjejer är kostnadsfri och ges i år genom ett samarbete mellan Vetenskapens Hus och KTH (ICES), SU (kemi), Scania, IBM, Sandvik och FLIR. Kursen är en vecka lång (måndag till fredag) och ges vid två tillfällen i augusti. En typisk kursdag består av två aktiviteter en före lunch, 10-12, och en efter lunch, 13-15, detta med undantag för första och sista dagen som kan vara lite längre.

Datum för kursen sommaren 2017

Sommarkurs för tjejer ges under vecka 31 och 32 enligt följande:

Kurs 1: 31 juli - 4 augusti
Kurs 2: 7 - 11 augusti

Anmälan

Anmälan till kursen görs via anmälningsformuläret som du hittar här: Anmälningsformulär
Notera att anmälan bara kan göras via hemsidan.

Kontakt

Allmänna frågor
barnkurs@vetenskapenshus.se

Ansvarig
Christofer Andersson
christofer.andersson@vetenskapenshus.se
08-790 98 16

kth-liten-sommarkurs16.pngsu-liten-sommarkurs16.pngstockholm-logo-small.pngscania-liten-sommarkurs16.pngices-liten-sommarkurs16.pngflir-liten-sommarkurs16.pnglogo-sandvik-small.pngibm-liten-sommarkurs16.png