Vi besöksledare

Här är vi som handleder er vid er laboration eller vandringVi läser vid KTH eller vid Stockholm universitet och är mitt uppe i våra utbildningar.
Vi brinner för naturvetenskap och teknik och för att möta er ungdomar.
Vi jobbar här för att visa intressant naturvetenskap och teknik, vad man kan använda det till och hur man kan jobba med det.

Välkomna att möta oss vid ert besök i Vetenskapens Hus!


davida.jpgDavid Aceituno (fy/ma)
- Går masterprogrammet i teoretisk fysik på KTH. Jag har alltid velat bli uppfinnare och får en kick av att förstå världens mysterier. Reser helst till en regnskog på fritiden.Twitter

CA-square-80.jpg Christofer Andersson (fy/ma)
- Världen vi lever i fascinerar mig med sin komplexitet och detaljrikedom, likaså fascineras jag av fysiken och matematiken vilka kan beskriva detta. Jag läser därför tredje året på kandidatprogrammet i fysik vid Stockholms Universitet och drivs av att förstå... allt. Då jag inte jobbar på VH eller studerar tycker jag om att spela musik på något av mina 6 instrument, laga mat, umgås med vänner samt träna..


sara_b.jpgSara Badreh (ke)
- Jag läser Kemi på Stockholms universitet sedan hösten 2012. Jag älskar allt vetenskapligt och grottar gärna ner mig i det som har med vårt universum att göra. På min fritid bakar jag väldigt mycket och experimenterar fram nya recept. Att resa är det bästa som finns och jag gör det gärna så ofta jag kan! Mitt mål är att i framtiden forska inom reumatiska sjukdomar efter att ha doktorerat i biokemi.


VH85.jpgJonas Barrskog (te)
- Här kommer det snart en text...


Mikkel.jpgMikkel Block Philipsen
- För tillfället läser jag mitt tredje år inom Bioteknik på KTH. Att jag började läsa just detta är lite av en slump, men en slump jag är väldigt nöjd med. Jag intresserar mig för hur världen fungerar på ett biologiskt plan och min dröm efter utbildningen är att få åka ut i världen och upptäcka ännu mer.


Andras Barbaly.jpg András Borbély (fy/ma/te)
- Jag började kandidatprogrammet i matematik 2012. Jag är uppvuxen i Ungern och kom till Sverige 2008. Jag har alltid varit förtjust i matten tack vare dess vackra komplexitet och om man tittar på den lite mer noggrannt så ser man att allting hänger ihop, som en stor spindelväv.


Carl_Fredrik.jpgCarl-Fredrik Bowin (bi/ke)
- Jag läser civilingenjörsprogrammet i Bioteknik på KTH. Jag började på KTH efter att jag träffade en gammal gymnasiekompis som också gick Bioteknik. På fritiden engagerar jag mig bl.a. i THS.


VH85.jpgSofia Ceron (te)
- Här kommer det snart en text...


hugo_d.jpgHugo Davegårdh (bi)
- Jag läser fristående biologikurser på Stockholms Universitet med målet att bli Marinbiolog. Att välja biologi kändes självklart eftersom jag alltid älskat djur och natur. På min fritid blir det mycket sport och musik och jag skulle inte heller tacka nej till lite äventyr.


VH85.jpgJonathan De Laval (te)
- Här kommer det snart en text...


VH85.jpgDiana Diez (ma)
- Här kommer det snart en text...


VH85.jpgClara Eliasson (bi)
- Här kommer det snart en text...


Beatrice.jpgBeatrice Eriksson (bi)
- Började plugga miljövetenskap 2010 men har gått över till biologi gradvis över åren. Pluggar numera kandidat- och masterkurser blandat och siktar på att ta en kandidat i biologi och masterexamen i mikrobiologi. Har alltid velat bli forskare så en doktorandtjänst i mikrobiologi är det jag siktar på att inneha inom några få år.


simon_85.jpgSimon Eriksson (fy)
- Här kommer det snart en text...


Isabelle Forslund.jpgIsabelle Forslund (bi/ke) - Innan jag började läsa bioteknik på KTH så trodde jag att jag skulle bli dansare. Fyra år senare på min utbildning så inser jag att jag har valt helt rätt och har kunnat fortsätta att arbeta med dans och teater på fritiden. Jag älskar att förstå hur saker fungerar. Särskilt när det gäller våra egna kroppar och det svindlar för ögonen vid tanken på att i grund och botten så fungerar vi på grund av en massa kemiska reaktioner.


VH85.jpgAlvin Gavel (fy)
- Jag läser mastersprogrammet i teoretisk fysik på Stockholms universitet. Min fritid lägger jag på läsning, promenader och historisk fäktning.


VH85.jpgElin Gawell (ma)
- Här kommer det snart en text...


ebba_g.jpgEbba Gideon (bi/ke) - Jag läser Bioteknik på KTH. Jag tycker att det är häftigt att det går att förklara så mycket med naturvetenskap. Jag är speciellt intresserad av kemin i människokroppen och sjukdomar. Innan jag hittade till KTH läste jag konst och genusvetenskap. På min fritid gillar jag att rita, träna, läsa böcker och träffa mina kompisar.


VH85.jpgNiklas Gonzales (ke)
- Här kommer det snart en text...


rodrigo.jpgRodrigo Gonzalez(te)
- Jag läser nu min master inom elkraft på KTH och är inne i mitt fjärde år av civilingenjörsutbildningen inom elektroteknik. På fritiden tränar jag boxning eller så mekar jag med antingen bilen eller motorcykeln. I gymnasiet läste jag fordonsprogrammet med inriktningen flygteknik så förutom elkraft och boxningen är flygplan ett stort intresse!


gorgen.jpgGörgen Grönberg (fy)
- Som person är jag en hängiven inspiratör och trivs med att motivera andra till kunskap. Därför kommer min studieinriktning till 4-6 lärare på Stockholms universitet väl till hands på Vetenskapens Hus där jag arbetar inom fysik. När jag inte undervisar på VH eller studerar tränar jag inom simning och löpning, läser en bok eller ser på någon komedi alternativt tecknade serier som är roliga, likaså.


Rezan.jpgRezan Güler (bi/ke)
- Jag läser för närvarande mitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i Bioteknik på KTH. Jag har alltid fascinerats av biologi och kemi och tycker även om att väcka intresse inom dessa områden hos andra. På fritiden gillar jag att umgås med nära och kära samt träna.


VH85.jpgMalin Hasselgren (bi)
- Här kommer det snart en text...


VH85.jpgErik Heimbürger (fy)
- Här kommer det snart en text...


VH85.jpgAndré Hermansson (ke)
- Här kommer det snart en text...


jennie_hermansson.jpgJennie Hermansson (bi)
Jag läser till civilingenjör i bioteknik på KTH. Är en väldigt nyfiken person och intresserad av det mesta som har med naturvetenskap att göra, framförallt sjukdomar och hur människokroppen fungerar. På fritiden är jag mycket med min familj, vänner och tränar.


mia isaksson palmqvist.jpgMia Isaksson Palmqvist (te) - Jag läser till civilingenjör inom elektroteknik på KTH. Jag trivs bra med min utbildning och det är väldigt roligt att läsa inom teknikområdet där utvecklingen går så fort framåt.


linnea.jpgLinnéa Joandi (bi)
- Jag valde att studera kombinationsutbildning (SU) ingång biologi med engelska som mitt andra ämne för att jag tänker vara med att förändra och bevara världen. Lärarexamen använder jag mig av som ett verktyg för att förmedla ämneskunskaperna i biologi. Engelskan gör det möjligt att ta det till en global nivå. Facebook.


niklas_karlsson.jpg Niklas Karlsson ‎(te)
- Jag studerar till civilingenjör inom maskinteknik på KTH. Som yngre hade jag en dröm om att bli en stor uppfinnare, vilket gav grogrund för ett teknikintresse som har vuxit med åren. Jag är både teoretiskt och praktiskt intresserad av teknik och älskar att mecka med bilar, elektronik, bygga etc. Jag trivs som bäst då i naturen och brukar vandra en hel del på fritiden.

Yones_1.jpg Yones Khalili Sadaghiani ‎(bi/ke/te)
- Under det naturvetenskapliga basåret hos SU kom jag i kontakt med organisk kemi vilket fångade mitt intresse och snart är jag halvvägs igenom mitt kandidatprogram i kemi hos SU. På fritiden går jag på konserter, tränar eller bara köra spontana äventyr. Dont worry be happy är mitt måtto!


Jonas Lantto.jpgJonas Lantto (ke)
- Jag läser tredje året Kemivetenskap på KTH. Från början ville jag bara ha en naturvetenskaplig utbildning men Sedan när jag började insåg jag att man började förstå alla små saker som hände omkring en, t.ex. varför järn rostar. På fritiden dansar jag breakdance och lyssnar på musik.


VH85.jpgLinus Leitz (fy)
- Här kommer det snart en text...


denise.jpgDenise Lindberg (fy)
Jag läser mitt 2 år på kandidatprogrammet i nutrition på Stockholms Universitet och på Karolinska Institutet. Alltid haft ett stort intresse av hur människokroppen fungerar och kostens påverkan på vårt välmående. Utanför plugget har jag ett intresse för matlagning, främst vegetarisk kost. Gillar att träna, bl.a. dans.


Olle Lindestad.jpgOlle Lindestad (bi)
- Jag har en master i biologi (inriktning ekologi) från Lunds universitet, och har nu flyttat tillbaks till Stockholm för att syssla med vetenskapskommunikation i olika former. Jag mår som bäst när jag får berätta för folk om naturens alla underligheter, som t.ex. att kräftor kissar med ansiktet. Jag tecknar serier också. Dansar väldigt gärna.


William_Lindström.jpgWilliam Lindström(bi)
Jag läser sedan hösten 2013 kandidatprogrammet i nutrition på Stockholms universitet. Nutrition (eller näringslära) är ett tvärvetenskapligt ämne, och genom att läsa kurser i både kemi och biologi får jag en bredare förståelse för matens så centrala betydelse i våra liv. På fritiden spelar jag badminton, och tycker om att laga mat och träna.


kiml.jpgKim Lundmark (fy)
- Hallå där!
Jag läser Sjukhusfysikerprogrammet på Stockholms universitet. Mitt val av program hade mycket att göra med mina intressen för medicin, kemi och fysik. På fritiden tycker jag om att titta på film, lira tv-spel och träna. Jag är också ett vandrande film-encyclopedia.


rufus_m.jpgRufus Magnusson (bi/ke/ma)
- Här kommer det snart en text...

kajsa_m.jpgKajsa Matti (ma)
- Jag studerar ämneslärarprogrammet i matematik och fysik på Stockholms universitet. Tidigare har jag läst naturvetenskapliga kandidatprogrammet i matematik i Lund som jag blev klar med våren 2014. Matte är verkligen något jag brinner för! På fritiden ser jag gärna på stand up eller bakar.


kajsa.jpgKajsa Modin (ma)
- Jag går masterprogrammet i tillämpad matematik på KTH. Mitt intresse för naturvetenskap startade i gymnasiet, där jag främst fastnade för matematik och biologi. Jag tycker det är häftigt att man kan använda sig av matematik för att förklara hur saker och ting hänger ihop och fungerar. På min fritid gillar jag att spela badminton och att umgås med nära och kära. Får jag en längre ledighet passar jag på att resa, vilket jag älskar!


VH85.jpgMaryam Mousa (ke)
- Här kommer det snart en text...


dick75.jpgDick Moberg (bi)
Jag har genom hela livet varit otroligt intresserad av musik. Under gymnasiet läste jag musik och efter det spelade jag i punkband och turnerade i Europa. Men idag läser jag kandidatprogrammet i biologi vid Stockolms Universitet. Mitt intresse för biologi väcktes av att jag helt plötsligt började fascinera mig för hur en så enkel process som naturligt urval lyckats skapa de oändligt komplexa system vi kan se i naturen. Som besöksledare på vetenskapens hus hoppas jag kunna väcka samma nyfikenhet för naturen hos andra - biologi är verkligen det roligaste som finns.


Anton Neihoff85.jpgAnton Neihoff (te)
- Jag läste naturvetenskap på gymnasiet och breddar mig nu genom att läsa företagsekonomi på Stockholms universitet. Har jobbat i Italien där jag arbetade på restaurang och hade ansvar för matlagning, inköp, planering, återvinning och drift. Min plan är att först ta en kandidatexamen eftersom det är en bra kombination med naturvetenskap.


VH85.jpgAndreas Novotny (bi/ke)
- Här kommer det snart en text...


VH85.jpgJonas Nylund (fy)
- Här kommer det snart en text...


carlmagnus.jpgCarl-Magnus Olrin (fy)
- Jag började kandidatprogrammet i fysik år 2012 på SU och hade motiveringen att det vore skoj att lära sig mera om alla coola saker som händer i världen (för alla coola saker händer i fysik). Mina hobbys inkluderar brädspel, studentkårs aktiviteter och dumheter.


fridaor.jpgFrida Orveland (bi)
- Jag läser andra året på kandidatprogrammet inom Biogeovetenskap på SU, en väldigt bred utbildning som ger mig det bästa av två världar. Jag har alltid fascinerats av all typ av vetenskap men känner att den mer naturnära delen där jag får vara ute och känna och uppleva passar mig allra bäst. I framtiden vill jag inrikta mig mer mot miljöproblem. På fritiden tycker jag om att laga mat och baka, umgås med vänner, gotta in mig i sci-fi- eller fantasyfilmer och böcker samt att pyssla.


VH85.jpgAlf Pettersson (fy/ma)
- Jag drivs av en okuvlig vilja att förstå mig på världen och hur den fungerar. Denna vilja tog mig till masterprogrammet i teoretisk fysik vid Stockholms Universitet. Min egen vilja att förstå har även drivit mig till att vilja förmedla den till andra, något jag får göra på Vetenskapens hus i min roll som besöksledare. Vid sidan av fysiken är jag aktiv inom klättring och långdistanslöpning. Näringslära och matlagning håller jag extra varmt om hjärtat, och avslutningsvis är jag en passionerad Hammarbysupporter!


Lottie Phillips.JPGLottie Phillips (bi/ke/fy)
- Lottie Phillips (bi/ke/fy). Jag studerar nu medicin efter att ha läst fysik på Stockholms universitet och jobbar förutom på VH för Unga Forskare. Jag älskar naturvetenskap i alla dess former och vill gärna lära mig så mycket som möjligt, särskilt om människokroppen. Dold talang: vara med om extremt konstiga saker vart jag än går.


VH85.jpgAmela Rahmanovic (ke/te)
- Här kommer det snart en text...


Mihae Roland.jpgMihae Roland (fy/ma)
- Jag läser sista året på kandidatprogrammet i Fysik på Stockholms universitet. Jag hamnade där av en ren chansning men stormtrivs och tänker definitivt fortsätta läsa master i teoretisk fysik. På fritiden umgås jag med vänner och familj, tränar taekwondo och kollar ishockey.


Stephanie Shamoon.jpgStephanie Shamoon (ma)
- Jag har en master inom internationell och jämförande utbildning vid Stockholms universitet och är utbildad lärare i grunden. Förutom mitt intresse för utbildningsfrågor, bedömning och utveckling ur ett globalt perspektiv är jag väldigt intresserad av grundskolans matematik och hur ämnet kan erfaras på ett inspirerande sätt. När jag inte studerar eller träffar barn på Naturens hus tränar jag gärna på gym och umgås med mina nära.


erik_soukka.jpgErik Soukka (te)
- Jag går mitt andra år på KTH och läser till civilingenjör i maskinteknik. Min väg hit har inte varit självklar, på gymnasiet läste jag estetiska programmet med inriktning musik och visste knappt vad en civilingenjör gör. Men efter att ha pratat med andra som läste utbildningnen insåg jag att jag ville göra något liknande. Nu har jag hamnat rätt och gillar verkligen problemlösning och programmering.


Gustav_Stenbom.jpgGustav Stenbom (te)
- Jag går teknisk fysik på KTH och läser just nu min master inom tillämpad matematik. Fritid och skola har på ett härligt sätt knutits ihop för min del eftersom jag verkligen tycker om det jag läser och har träffat så många vänner inom programmet och skolan. Jag tycker om att jobba på Vetenskapens Hus för jag vill så gärna visa yngre elever hur kul det är med teknik och fysik!


Ulrika.jpgUlrika Svane (bi)
- Min vilja att förstå hur jorden och naturen fungerar och studera samspelet mellan människa och miljö gjorde att jag valde att läsa till en kandidatexamen i geografi. Klimatförändringar, livsmedelsförsörjning, miljövård samt landskapsförändring över tid och rum är sådant som intresserar mig särskilt. Jag är också nyfiken på pedagogik och utbildningsfrågor. På Naturens Hus träffar jag elevgrupper som vill lära sig om geologi, miljöfrågor och grön biologi. När jag är ledig är jag allra helst i naturen eller roar mig med matlagning och musikspelande.


olovtiblom.jpgOlov Tiblom (bi)
- Nyligen slutförde jag en kandidatexamen i marinbiologi på Stockholms universitet och har nu siktet inställt på mastersexamen. Jag har ett stort intresse för växt- och djursystematik både ovan och under vattenytan. Därför spenderar jag mycket tid med att promenera ute i naturen för att kolla efter växter och djur. Vidare är dykning i kombination med undervattensfotografering en stor passion.


Tove.jpgTove Verner-Carlsson (ma)
- Jag läser kandidatprogrammet i matematik, och vill gärna doktorera efter mina studier för att kunna bli en riktig forskare. Mitt intresse för matematik och forskning har gjort att jag är engagerad inom Förbundet Unga Forskare. Vidare gillar jag språk, skrivande och sport; främst ishockey.


VH85.jpgKlas Wallden (fy)
- Här kommer det snart en text...

Sidansvarig: Elin Ottergren, uppdaterades 2014-10-30