Lärarfortbildningar

 • Välkommen till en fortbildning där vi går igenom grunderna till programmering av "LEGO MINDSTORMS"-robotar.

  Syftet är att du ska få inspiration till hur LEGO MINDSTORMS kan användas i undervisningen. Målet är att du ska känna dig bekväm i programmeringsmiljön LEGO MINDSTORMS EV3 och kunna skriva program med bl.a. loopar och förgreningar ("if"). Konkret kommer robotens motorer och sensorer användas för att lösa ett antal uppdrag av skiftande svårighetsgrad. Denna fortbildningskurs är särskilt lämplig för dig som tänker delta i FIRST LEGO League.

 • Utveckla din undervisning i naturvetenskap, matematik och teknik med Teachers Try Science materialet.

  Tisdagen den 13 september erbjuder vi en halv dags fortbildning där Vetenskapens Hus tillsammans med IBM utforskar möjligheterna kring den webbaserade plattformen Teachers Try Science.

 • Vi vill starta hösten med en prova-på-dag för dig som lärare. Genom att visa upp ett antal skolprogram i våra laboratorier i Vetenskapens Hus vid AlbaNova och i Naturens Hus, så vill vi ge dig möjligheten att testa aktiviteterna på riktigt, så att du är mer bekant med dem när du väl bokar in ett besök med dina elever.

  Kom och testa skolprogram i biologi, fysik, kemi, matematik och teknik.Du kan exempelvis prova på skolprogram som tar upp robotprogrammering, rymdresor, kryptering och mycket annat spännande. Du anmäler dig via vårt anmälningsformulär nedan och där uppger du vilket stadium samt ämne du undervisar i.

 • Vill du veta mer om kriminalteknik och hur man kan använda det i skolan för att göra naturvetenskap och andra ämnen mer spännande? Anmäl dig då till denna lärarfortbildning 6 sept.

  Ur innehållet: Hur går man tillväga vid säkring och analys av fingeravtryck, verktygsspår, skospår, DNA, tändsatspartiklar, glas och annan kriminalteknisk bevisning?
  Teori varvas med praktik. Tips på lektionsinnehåll, övningar och frågestund.

 • Program kommer i augusti

  Målgrupp: lärare i åk F-6
  Tid: prel. 19/9 alt. 20/9, kl. 15:30-17:00
  Plats: Naturens Hus

 • Program kommer i augusti

  Målgrupp: lärare åk F-3
  Tid: 25/10, kl. 15:30-17:00
  Plats: Naturens Hus

 • Saffran, ingefära och kakao. Vad vore väl julen utan växterna från världens alla hörn? Växter som doftar, smakar och förgyller vår mörkaste tid med sprakande färger...

  Följ med på en inspirationsvandring med julens växter som tema i Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården upplever du en vandring pyntad med julens växter.

  Målgrupp: lärare åk F-9 och gymnasiet
  Tid: 29/11, kl. 16:30-18:00
  Plats: Naturens Hus