Lärarfortbildningar

För att anmäla dig klickar du dig vidare för att läsa vad som gäller för respektive fortbildning.

Priser

Tillhör du en skola eller kommun som inte slutit partneravtal kostar varje fortbildningstillfälle 800 kr. För skola och kommun som slutit partneravtal är avgiften för lärarfortbildningen redan betald av huvudman. Betalning sker via faktura. Anmälan är bindande och eventuell avanmälan görs en senast fem arbetsdagar före kursstart. I annat fall faktureras full kursavgift på 800 kr (gäller även partners).

Anmälan via webbformulär


 • Under fem kvällar till hösten bjuder vi in till prova-på-programmering som leds av lärare från Stockholms stad. Ansvariga lärare har deltagit i kursen "Digitalt Lärande och programmering i klassrummet" vid Vetenskapens Hus, där de tagit fram olika programmeringsaktiviteter som de testat ut med sina elever. Nu vill vi ge fler lärare möjligheten att ta del av deras erfarenheter.

  Inga förkunskaper krävs men medtag egen dator. Antalet platser är begränsat så först till kvarn…

 • Prova på olika kromatografimetoder, friska upp dina kunskaper och få tips på laborativa aktiviteter för klassrummet!

  Tisdag den 11 oktober ordnar vi en praktiskt orienterad dag där vi fördjupar oss i kromatografi, från papperskromatografi till gaskromatografi. Testa aktiviteter som du sedan kan genomföra i skolan och i skolprogram om kromatografi på Vetenskapens Hus.

  Tid: tisdag 11 okt, kl. 13-17
  Målgrupp: Ämneslärare i kemi åk 7-9 och gymnasiet
  Plats: Vetenskapens Hus, sal Franklin

 • Hur bra koll har du på värme och temperatur?

  Tisdagen den 18 oktober erbjuder vi en halv dags fortbildning där du får fördjupa dig i ämnet värme och diskutera uppfattningar och missuppfattningar om begreppen värme och temperatur.

  Tid: tisdag 18 oktober kl. 13.00 – 16.30
  Målgrupp: lärare åk 7-9 resp. gymnasiet

 • Hur skulle vi klara oss utan mineral?

  Onsdagen den 26 oktober är det dags för en fortbildning om mineral. Under denna fortbildning får du en inblick i stenarnas fascinerande värld och lär dig att enkelt och systematiskt identifiera några olika mineral och bergarter.

  Målgrupp: lärare åk F-3
  Tid: 26 okt, kl. 15:30-17:00
  Plats: Naturens Hus

 • Odla den perfekta gräsplanen, förklara hur bollar kan skruva sig i luften eller använd mobilens GPS för att kartlägga hur laget rör sig under fotbollsmatchen.

  Fredagen den 28 oktober är du välkommen på denna spännande workshop!

  Tid: 28 okt kl. 13-17
  Plats: Vetenskapens Hus

 • Utveckla din undervisning i naturvetenskap, matematik och teknik med Teachers Try Science materialet.

  Måndag den 21 november erbjuder vi en halv dags fortbildning där Vetenskapens Hus tillsammans med IBM utforskar möjligheterna kring den webbaserade plattformen Teachers Try Science. Syftet är att du ska få inspiration och konkreta verktyg för att utveckla dina lektioner inom naturvetenskap, matematik eller teknik.

  Tid: måndag den 21 november, tid anslås senare
  Plats: Vetenskapens Hus
  Målgrupp: lärare åk 4-9

 • Vilken talbas är smartast att räkna med i en dator och varför?

  Måndagen den 28 november tar vi avstamp i skolprogrammet "Binära tal och koder" för mellanstadiet. Vi lär oss grunderna för hur informationsöverföring i en dator matematiskt fungerar. Det binära talsystemet används bland annat av datorer och är sedan 2011 centralt innehåll i Lgr11, kursplan för grundskolan. 

  Tid: måndag 28 november, kl. 15:30-17:30
  Målgrupp: lärare i årskurs 4-6
  Plats: Vetenskapens Hus, sal Kovalevsky

 • Tisdagen den 29 november blir det julstämning i växthuset! Vad vore väl julen utan växter från världens alla hörn? Växter som doftar, smakar och förgyller vår mörkaste tid med sprakande färger...

  Målgrupp: lärare åk F-9 och gymnasiet
  Tid: 29 nov, kl. 16:30-18:00
  Plats: Naturens Hus