Lärarfortbildningar

 • Vi välkomnar dig som arbetar med matematik, teknik och de naturvetenskapliga ämnena på grundskolan till ett Edcamp.

  Vad är ett Edcamp? Du tar med dig din kunskap och nyfikenhet. Antingen tar du upp ett ämne som du behöver bolla eller så lyssnar du till någon som tar upp ett ämne som du är nyfiken på.

  Fredagen den 19/2 kl.14-16 har du chans att byta erfarenheter, bli inspirerad, nätverka och mingla med andra likasinnade. Konferensen avslutas med dryck och tilltugg. Inbjudan till Edcamp >>

 • I april är det 30 år sedan kärnkraftsolyckan i Tjernobyl. Med anledning av detta erbjuder vi en halvdag där du genom föreläsningar och laborationer får fördjupa dig i kärnkraftteknologi och kärnkraftssäkerhet.

  Tisdagen den 26 april får du genom denna halv dags fortbildning inblick i hur olyckan har påverkat oss i Sverige och vi pratar om hur man kan jobba med detta tema i skolan. Vi visar också hur vi jobbar med detta i våra skolprogram ”Upptäck strålning” och ”Strålning: Cesium i svamp”.

 • Vilka växter finner vi på ängen? Följ med och utforska växternas mångfald genom enkla fältundersökningar i närmiljön.

  Måndagen den 13 juni erbjuder vi en halv dags fortbildning där vi undersöker ängens växter, deras mångfald och lär oss mer om hur växtens olika delar ser ut och fungerar. Du kommer att få mycket inspiration och många tips till din undervisning.

 • Vilka småkryp och andra organismer gömmer sig i våra vattendrag? Det tar vi reda på genom enkla fältundersökningar i närmiljön.

  Torsdag den 19 maj erbjuder vi en halv dags fortbildning med tema liv i vatten. Vi håvar och undersöker det myllrande livet, lär oss känna igen viktiga djurgrupper och studerar deras biologi. Du får också tips på hur du kan jobba med temat på skolan.

 • Lär dig mer om programmering och hur du kan använda det i din undervisning.

  Denna fortbildning håller nu på att planeras för att genomföras i mars 2016.

  Kontakt: Annica Hofberg, 08-790 98 06, annica.hofberg@vetenskapenshus.se

 • Lär dig mer om 3D-design och produktutveckling.

  Denna fortbildning håller nu på att planeras för att genomföras i april 2016.

  Kontakt: Annica Hofberg, 08-790 98 06, annica.hofberg@vetenskapenshus.se