Lärarfortbildningar

För att anmäla dig klickar du dig vidare för att läsa vad som gäller för respektive fortbildning.

Priser

Tillhör du en skola eller kommun som inte slutit partneravtal kostar varje fortbildningstillfälle 800 kr (1 000 kr fr o m 2017). För skola och kommun som slutit partneravtal är avgiften för lärarfortbildningen redan betald av huvudman. Betalning sker via faktura. Anmälan är bindande och eventuell avanmälan görs en senast fem arbetsdagar före kursstart. I annat fall faktureras full kursavgift på 800 kr (gäller även partners).
Fr o m 2017 är kursavgiften 1 000 kr. Anmälan är bindande och eventuell avanmälan görs senast 10 arbetsdagar före kursstart om inget annat anges (gäller även partners).

Anmälan gör du via webbformulär som du finner vid respektive fortbildning nedan (klicka på Läs mer).


 • Möt Vetenskapens Hus tillsammans med Stockholms museer och kulturinstitutioner för att upptäcka nyheter som vi kan erbjuda dig och din skola, under årets skolmässa.

  Årets skolmässa hålls denna gång på Armémuseum den 30 januari 2017. Det blir en eftermiddag med mycket mingel och ett föredrag om Wikipedia. Delta dessutom i vårt gemensamma vinstlotteri! Denna eftermiddag blir ett ypperligt tillfälle att nätverka och bekanta sig med stadens kulturliv. Vi är 46 utställare som på ett eller annat sätt visar upp och berättar om våra verksamheter.

 • Under våren kommer vi att fortsätta med våra uppskattade prova-på-programmeringskvällar. Vårens först tillfälle är äger rum den 25 januari. Möt då lärare Peter Svedman från Årstadsskolan, som har deltagit i kursen "Digitalt Lärande och programmering i klassrummet" hos oss, där han tagit fram olika programmeringsaktiviteter som testats ut med hans elever. Nu ges du möjligheten att ta del av hans erfarenheter. Anmälan öppnar inom kort.

 • Bygg och programmera en CanSat. Hur kan rymdteknologi användas för att nå kursmålen i teknik och fysik? Under två heldagar får du en allmän introduktion till rymdteknologi. Du får också praktisk erfarenhet av programmering, elektronik och mätteknik genom att du får bygga en sond med elektroniska sensorer för loggning och överföring av mätdata till en markstation via radio. 

  Tid: torsdag 12/1 - fredag 13/1 2017

 • Välkommen med din intresseanmälan till fortbildningen:

  Digitalt lärande och programmering i klassrummet - programmeringskompetens i klassrummet

  Målet med kursen är att ge dig som pedagog färdigheter för att jobba med programmering i klassrummet.