Lärarfortbildningar

För att anmäla dig klickar du dig vidare för att läsa vad som gäller för respektive fortbildning.

Priser

Tillhör du en skola eller kommun som inte slutit partneravtal kostar varje fortbildningstillfälle 800 kr (1 000 kr fr o m 2017). För skola och kommun som slutit partneravtal är avgiften för lärarfortbildningen redan betald av huvudman. Betalning sker via faktura. Anmälan är bindande och eventuell avanmälan görs en senast fem arbetsdagar före kursstart. I annat fall faktureras full kursavgift på 800 kr, (1 000 kr fr o m 2017) och gäller även partners.

Anmälan via webbformulär


 • Under fem kvällar till hösten bjuder vi in till prova-på-programmering som leds av lärare från Stockholms stad. Ansvariga lärare har deltagit i kursen "Digitalt Lärande och programmering i klassrummet" vid Vetenskapens Hus, där de tagit fram olika programmeringsaktiviteter som de testat ut med sina elever. Nu vill vi ge fler lärare möjligheten att ta del av deras erfarenheter.

 • Odla fram det perfekta gräset till en fotbollsplan, förklara hur bollar kan skruva sig i luften, eller använd GPS ifrån elevernas mobiltelefoner för att kartlägga hur ett lag rör sig.

 • Utveckla din undervisning i naturvetenskap, matematik och teknik med Teachers Try Science materialet.

  Måndag den 21 november erbjuder vi en halv dags fortbildning där Vetenskapens Hus tillsammans med IBM utforskar möjligheterna kring den webbaserade plattformen Teachers Try Science.

 • Välkommen till ”Vid forskningsfronten” – en lärarfortbildningsserie i afterwork-format, arrangerad av KTH:s gymnasienod.

  Första tillfället har tema ”Life Science” och är ett samarbete med Skolan för bioteknologi vid KTH.
  Tid: (tillfälle 1) on 23 nov, kl. 16:30-18:30

 • Vilken talbas är smartast att räkna med i en dator och varför?

  Måndagen den 28 november tar vi avstamp i skolprogrammet "Binära tal och koder" för mellanstadiet. Vi lär oss grunderna för hur informationsöverföring i en dator matematiskt fungerar. Det binära talsystemet används bland annat av datorer och är sedan 2011 centralt innehåll i Lgr11, kursplan för grundskolan. 

  Tid: måndag 28 november, kl. 15:30-17:30
  Målgrupp: lärare i årskurs 4-6
  Plats: Vetenskapens Hus, sal Kovalevsky

 • Tisdagen den 29 november blir det julstämning i växthuset! Vad vore väl julen utan växter från världens alla hörn? Växter som doftar, smakar och förgyller vår mörkaste tid med sprakande färger...

  Målgrupp: lärare åk F-9 och gymnasiet
  Tid: 29 nov, kl. 16:30-18:00
  Plats: Naturens Hus

 • Hur bra koll har du på värme och temperatur?

  Tisdagen den 1 december erbjuder vi en halv dags fortbildning där du får fördjupa dig i ämnet värme och diskutera uppfattningar och missuppfattningar om begreppen värme och temperatur.

  Tid: tisdag 1 december kl. 13.00 – 16.30
  Målgrupp: lärare åk 7-9 resp. gymnasiet