Lärarfortbildningar

 • Vilka växter finner vi på ängen? Följ med och utforska växternas mångfald genom enkla fältundersökningar i närmiljön.

  Måndagen den 13 juni erbjuder vi en halv dags fortbildning där vi undersöker ängens växter, deras mångfald och lär oss mer om hur växtens olika delar ser ut och fungerar. Du kommer att få mycket inspiration och många tips till din undervisning.

 • Utveckla din undervisning i naturvetenskap, matematik och teknik med Teachers Try Science materialet.

  Tisdagen den 13 september erbjuder vi en halv dags fortbildning där Vetenskapens Hus tillsammans med IBM utforskar möjligheterna kring den webbaserade plattformen Teachers Try Science.

 • Vi vill starta hösten med en prova-på-dag för dig som lärare.

  Genom att visa upp ett antal skolprogram i våra laboratorier i Vetenskapens Hus vid AlbaNova och i Naturens Hus, så vill vi ge dig möjligheten att testa aktiviteterna på riktigt, så att du är mer bekant med dem när du väl bokar in ett besök med dina elever.

  Kom och testa skolprogram i biologi, fysik, kemi, matematik och teknik.

 • Vill du veta mer om kriminalteknik och hur man kan använda det i skolan för att göra naturvetenskap och andra ämnen mer spännande? Anmäl dig då till denna lärarfortbildning 6 sept.

  Ur innehållet: Hur går man tillväga vid säkring och analys av fingeravtryck, verktygsspår, skospår, DNA, tändsatspartiklar, glas och annan kriminalteknisk bevisning?
  Teori varvas med praktik. Tips på lektionsinnehåll, övningar och frågestund.