Vanliga frågor

Kan mitt barn gå kursen flera gånger?
Ja, vi arbetar ständigt med att utveckla och förnya aktiviteterna på kursen och ditt barn kan gå flera gånger utan att känna att det blir upprepande.

Hur vet jag om mitt barn är antaget till kursen?
Efter att du skickat in din ansökan meddelar vi dig så fort som möjligt om du fått en plats eller om du står i reservkö. Handläggningstiden kan ibland uppgå till fyra veckor då arbetsbelastningen är hög, men vi strävar efter att ge dig besked så snart som möjligt.

Vad gör jag om mitt barn blir sjukt? Går det att ta igen missade aktiviteter i efterhand?
Det går generellt inte att ta igen missade pass. För att detta ska gå att lösa måste ert barn hoppa in i en annan grupp och göra aktiviteten med dem. En ökad gruppstorlek kan minska kvalitén på kursen, därför har vi satt max. antalet per grupp till 14 barn. För att ert barn ska kunna ta igen en missad aktivitet krävs det att rätt grupp har en ledig plats precis den veckan ni vill ta igen aktiviteten. Fråga oss gärna om det är möjligt, men det är i allmänhet svårt.

Hur betalar jag kursavgiften?
Vid första kurstillfället kommer betalning göras med konto- eller kreditkort på plats. Notera att vi inte accepterar American Express.

När kommer fakturan för kursen?
Ni kommer enbart faktureras om betalning på plats uteblir. I sådant fall skickas faktureringsunderlag till KTH:s fakturaservice under kursens första veckor. Hur lång tid det sedan tar för fakturan att nå er beror på fakturaservice arbetsbelastning. Om ni är osäkra på om faktura skickats ut till eller om ni gjort er betalning er är ni välkomna att höra av er till Christofer på christofer.andersson@vetenskapenshus.se.

Finns det fika till oss föräldrar?
Ja, det finns kaffe och te samt liten kaka tillgängligt för billig peng.

Får jag som förälder vara med under aktiviteterna på helgkursen?
Vi ser gärna att barnen får experimentera tillsammans med kompisarna i gruppen utan medföljande föräldrar. Så nej, helst inte. Vid behov kan föräldrar få vara med i början av första tillfället om barnet känner sig osäkert.

Finns det fri tillgång till internet i Vetenskapens Hus lokaler?
Ja! Det finns lappar med nätverksinformation och lösenord i receptionen.