Helgkurs 6-12 år

Helgkursen i naturvetenskap och teknik för 6-12-åringar, har som mål att barnen/ungdomarna ska lära genom att göra, våga ställa frågor, ha roligt med teknik och naturvetenskap och träffa på mer avancerade experiment. Deltagarna handleds av universitetsstuderande från KTH och Stockholms universitet som vi tror är spännande förebilder.

Kursen hålls i Vetenskapens Hus vid AlbaNova/KTH i Stockholm på helgen, 6 tillfällen, och varje pass är två timmar med fikapaus mitt i. Vi delar in kursdeltagarna i grupper efter ålder. Vi ser gärna att föräldrar inte är med i laboratorierna för att barnen/ungdomarna och studenterna ska kunna skapa en egen relation och få arbetsro.

Vid antagning placeras deltagarna i ett förmiddagspass (kl. 10-12) eller eftermiddagspass (kl. 13-15) som ges på antingen lördag eller söndag. I intresseanmälan anger ni vilken dag och tid som passar er bäst. Kostnad för kursen är 1950 kr per barn/ungdom, saft och bulle ingår i priset. Det som tillverkas i kursen får deltagarna ta med sig hem.

Datum för höstens kurs 2017

Lördag: 9 sep, 16 sep, 30 sep, 7 okt, 14 okt och 21 okt.
Söndag: 10 sep, 17 sep, 1 okt, 8 okt, 15 okt och 22 okt.

Anmälan

Anmälan till helgkursen för 6-12-åringar är stängd för höstterminens kurs.

Kontakt

Allmänna frågor (om t.ex. anmälan)

barnkurs@vetenskapenshus.se

Ansvarig 

Christofer Andersson
christofer.andersson@vetenskapenshus.se
08-790 98 16

De som gör kursen möjlig

KTH-logo-small.pngSU-logo-small.pnghandsonscience-logo-rgb-small.png