Fysik

fysik.jpg

 

Syftet med våra aktiviteter

Som inspiration eller fördjupning. Vi erbjuder ett stort utbud av laborationer både för högstadie- och gymnasieelever.

Skolprogram

Som inspiration eller fördjupning. Vi erbjuder ett stort utbud av laborationer både för högstadie- och gymnasieelever. Läs mer om skolprogrammen i fysik.
Läs mer om hur du bokar skolprogram.
Kontakta oss på fysik och gör din bokning via fysik@vetenskapenshus.se

Lärarfortbildningar

Varje år erbjuder vi ett tjugotal lärarfortbildningar i huset, riktat mot dig som undervisar i F-6, åk 7-9 samt på gymnasiet. Är du partner så är avgiften redan betald genom partneravtal. Läs mer om fortbildningarna.

Gymnasiearbeten

Låna hem en partikeldetektor och gör en egen mätning! Vi ger elever möjlighet att göra gymnasiearbeten exempelvis inom kosmisk strålning med oss som bihandledare. Är du intresserad så hör av dig till oss. Läs mer om gymnasiearbeten.

Astronomi

Och jorden hon snurrar" är en utställning i astronomi som riktar sig mot barn i åldern 7-11 år. Utställningen är framtagen av astronom Margareta Malmort på Stockholms universitet och är en separat aktivitet som inte tillhör Vetenskapens Hus men vi tar gärna emot bokningarna. Läs mer om utställningen.

Fysikgänget

Vi som arbetar med fysik i huset är Tanja Nymark, Stefan Åminneborg, Freddy Grip, Henrik Åkerstedt och ett tiotal timanställda studenter från KTH och Stockholms universitet. För att komma i kontakt med oss mejlar eller ringer du. Mer kontaktinfo.