Djupdykning i dammen

Vilka småkryp och andra organismer gömmer sig i våra vattendrag? Hur många ben har djuren i dammen, vad äter de och hur andas de?

Det tar vi reda på genom enkla fältundersökningar i närmiljön. Välkommen på en halv dags fortbildning med tema liv i vatten.

Onsdagen den 31 maj håvar och undersöker vi det myllrande livet i dammen i Bergianska trädgården, lär oss känna igen viktiga djurgrupper och studerar deras biologi. Vi pratar om vilka djur som är växtätare respektive rovdjur, hur de undviker att bli uppätna och hur de förflyttar sig. Du kommer också att få tips på hur du kan jobba med temat på skolan. Eftermiddagen fortsätter med praktiskt arbete där du själv får leta efter olika små djur och systematisera dem till olika djurgrupper. Dagen avslutas med diskussioner om hur man kan arbeta med temat i skolan och i Nationalstadsparken. Inbjudan (pdf)

Program
15.30 Introduktion samt kaffe och smörgås
16.00 Teori och övningar
17.00 Praktiskt arbete
18.00 Avslutning och utvärdering

Målgrupp: lärare åk F-3
Tid: onsdagen den 31 maj kl. 15.30-18.00, 2017
Plats: vi möts i Naturens Hus i Bergianska trädgården, https://goo.gl/maps/PhQW9b5ungQ2
Kostnad: Har din skola avtal med Vetenskapens Hus? Då tillkommer inga extra kostnader. Övriga faktureras 1 000 kr.
Anmälan: via anmälningsformulär, senast 22 maj
OBS! Vid avanmälan senare än en vecka före kursstart debiteras 1 000 kr
Kontakt: biologi@vetenskapenshus.se, 08-790 98 07

Detta är en av två lärarfortbildningar som ingår i vårt projekt “Pedagogik i Nationalstadsparken” med Länsstyrelsen i Stockholm som bidragsgivare.
Läs mer på www.vetenskapenshus.se/nationalstadsparken

Varmt välkommen!


Om du inte ser formulär nedan så går vidare till anmälningsformulär >>

$(document).ready(function() { var options = {}; options.tags = []; // sample tags // options.tags = [{name: 'tagName1', value: 'value1'}, {name: 'tagName2', value: 'value2'}]; // options.cssUrl = 'http://www.../other.css'; options.host = 'https://www.kth.se'; $('#589190827b1db2fc0398d703').niseko(options); });