Aktuellt

 • Välkommen till en spännande aktivitet full med rolig kemi tillsammans med drakflickan Berta och Anna Gunnarsson.

  Under fortbildningen kommer du att lära dig hur du själv kan göra lätta och roliga kemiexperiment tillsammans med barn – och Berta. 

 • Tillsammans med nya och gamla kollegor lyssnar du på en matematikföreläsning av två matematiker och sedan arbetar vi tillsammans med att utveckla och planera morgondagens matematiklektioner för högstadiet.

  Tid: ti 31 okt kl. 9.30 - 17
  Målgrupp: lärare åk 7-9
  Plats: Kungl. Vetenskapsakademien

 • ​Stort grattis till Peter Ueda från Karolinska Institutet som vann Forskar Grand Prix under ForskarFredag i Stockholm!

 • Seminariemaraton - 100 talare på 50 timmar!

  Den 17 oktober startar ett seminariemaraton där 100 talare från KTH pratar om tio olika ämnesområden dygnet runt i 50 timmar. Målgången sker på årsdagen av invigningen 1917. Kan du inte närvara på plats, har du möjlighet att följa evenemanget live på webben. Läs mer om evenemanget och kolla in de 100 talarna i programmet.

  Tid: ti 17-19 okt 2017

 • Tisdagen den 28 november blir det julstämning i växthuset! Vad vore väl julen utan växter från världens alla hörn? Växter som doftar, smakar och förgyller vår mörkaste tid med sprakande färger...

 • Den 19 oktober arrangerar vi en temadag för dig som är studie- och yrkesvägledare samt en medföljande lärare från skolan.

  Vetenskapens Hus tillsammans med KTH och Stockholms universitet bjuder in till en heldag med naturvetenskap och teknik. 

 • Bygg och programmera en CanSat.

  Hur kan rymdteknologi användas för att nå kursmålen i teknik och fysik? Under två heldagar får ni en allmän introduktion till rymdteknologi samt praktisk erfarenhet av programmering, elektronik och mätteknik genom att ni får bygga en sond med elektroniska sensorer för loggning och överföring av mätdata till en markstation via radio.  

 • Nu är anmälan till 2018 års teknikåttatävling öppen. 

  Ta tillfället i akt och anmäl din klass till landets enda rikstäckande tävling i naturvetenskap för åttondeklassare, där vinnaren i vår region får tävla i riksfinalen i Norrköping i maj. 

 • På fredag är det dags för Sveriges mest spridda vetenskapsfestival. Inled helgen med racerbilar, hjärnforskning, solteleskop och fysikshow när ForskarFredag i Stockholm bjuder på både utställning och kvällsaktiviteter!

  Årets forskarutställning i Stockholm är större än någonsin tidigare och under kvällen kan alla intresserade ta del av den senaste forskningen på AlbaNova universitetscentrum.

 • Upptäck vårt nya skolprogram i fysik där ni får prova på att vara partikelfysiker! Skolprogrammet heter Bosonjakt och riktar sig främst till gymnasieelever som läser Fysik 1. Här får eleverna analysera data som samlats in av ATLAS-experimentet på CERN. Vi tillämpar liknande metoder som användes vid upptäckten av Higgs-bosonen på CERN 2012. Läs mer om Bosonjakt >>

  Gör din bokningsförfrågan direkt i vårt formulär.